IMG_6597.jpg

Basketten bij Mercurius?

Wil je graag komen basketten bij Mercurius? Geef dan hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op!

Heb je al ervaring als speler? Geef dan ook je naam op en vermeld welke ervaring je juist hebt.

Heb je nog vragen? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen.

Voor alle leeftijden vanaf 6 jaar werken we momenteel met een wachtlijst. Je kan je echter nog steeds opgeven hieronder. Klik hier voor meer info.

Veelgestelde vragen

 

Wat gebeurt er na het inzenden van mijn formulier?

Je gegevens komen terecht bij onze vrijwilligers, die je inzending verder zullen behandelen. Je wordt dan uitgenodigd voor een training, bijvoorbeeld, of er wordt verder met jou afgesproken wat de volgende stap is. 
Let op: we werken momenteel met een wachtlijst. Daardoor zal je enkel gecontacteerd worden als er een plaatsje vrij is.

Kan ik meedoen aan een proeftraining alvorens te beslissen?

Ja, dat kan. Je mag 4 trainingen uitproberen alvorens je een definitieve beslissing maakt.

De Mercurius Foxes, wat is dat?

De Mercurius Foxes is de naam voor onze meisjes- en damesploegen. Bij Mercurius zetten we sterk in op onze meisjeswerking en daardoor hebben we een unieke combinatie van ploegen op het hoogste niveau enerzijds en laagdrempelige instroom voor beginners anderzijds. We hebben ook aparte meisjesploegen vanaf U10, dus vanaf 8 jaar.

Jullie werken met een wachtlijst. Wat betekent dat voor mij?

Enkel bij de peanuts (de U6: 4 en 5 jaar) ben je momenteel zeker van een uitnodiging voor een proeftraining. Bij onze andere ploegen hangt dit af van de beschikbare plaatsen. Als er een plaatsje beschikbaar is, zul je snel van ons horen!

Mijn vriend(in) speelt bij Mercurius. Kan ik bij hem/haar in de ploeg?

Dat hangt ervan af. Bij Mercurius zijn onze teams (vanaf de leeftijd van 8 jaar: de leeftijdscategorie U10) opgedeeld naar sportief niveau van de spelers en speelsters. Zo geven we iedereen de uitdaging die ze verdienen in een ploeg van hun niveau. Wil je bij je vriend in de ploeg, vermeld dat dan even bij je inzending. Onze vrijwilligers zullen bekijken of dat mogelijk is.

Hoeveel kost een lidmaatschap mij?

Mercurius heeft al lange tijd zeer voordelige tarieven voor alle leeftijden. Je kan ze terugvinden op de pagina Lidgeld. Kijk ook zeker eens na of je in aanmerking komt voor een tussenkomst van de mutualiteit.

Ik begin in het midden van een seizoen. Hoeveel moet ik betalen?

Een seizoen begint in augustus en eindigt in juni. Als je niet in het begin van het seizoen begint, zal je je niet het volledige lidgeld moeten betalen, maar alleen voor het deel van het seizoen dat nog komt. Meer info vind je op de pagina Lidgeld.

U6, U8B, MU12A, ... Wat betekenen die afkortingen eigenlijk?

Dat is de manier waarop onze spelers zijn ingedeeld per leeftijd. De U staat voor under: U6 is dus onder 6 jaar, U8 onder 8 jaar, enzovoort. Onze aparte meisjesploegen worden aangeduid met 'MU', dus bijvoorbeeld MU14. Daarnaast delen we onze spelers in op sportief niveau (bij de U6 en U8 is dit enkel op basis van leeftijd). Zo hebben we A-ploegen, B-ploegen, C-ploegen, ..., waarbij A het hoogste niveau is.

We hebben ook R-ploegen (zoals de U14/16R): dat zijn recreatieve ploegen die niet deelnemen aan competitie. Ook de U6 neemt niet deel aan regelmatige competitie.

Hebben we je vraag niet kunnen beantwoordenNeem dan contact met ons op via de chatbox of via ons contactformulier.