top of page
IMG_6597.jpg

Basketten bij Mercurius?

Wil je graag komen basketten bij Mercurius? Geef dan hieronder je gegevens in. Heb je al ervaring als speler? Geef dan ook je naam op en vermeld welke ervaring je juist hebt.

Heb je nog vragen voor ons? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen.

Voor een aantal leeftijdscategorieën werken we momenteel met een wachtlijst. Bekijk hier hoe lang de wachtlijst is voor jouw leeftijdscategorie.

Veelgestelde vragen

FAQ

Wat gebeurt er na het inzenden van mijn formulier?

Je gegevens komen terecht bij onze medewerkers, die je inzending verder zullen behandelen. Je wordt dan uitgenodigd voor een training, bijvoorbeeld, of er wordt verder met jou afgesproken wat de volgende stap is. 
Let op: we werken momenteel met een wachtlijst. Daardoor zal je enkel gecontacteerd worden als er een plaatsje vrij komt.

Kan ik meedoen aan een proeftraining alvorens te beslissen?

Ja, dat kan. Je mag 4 trainingen uitproberen alvorens je een definitieve beslissing maakt. Bij de peanuts (U6, 4- en 5-jarigen) is dit 3 proeftrainingen. Let op: je kan enkel deelnemen aan trainingen als je hiervoor werd uitgenodigd door onze medewerkers.

Jullie werken met een wachtlijst. Wat betekent dat voor mij?

In Berchem zitten al onze ploegen momenteel aan capaciteit. Dat wilt zeggen dat we enkel nieuwe kandidaat-leden kunnen toelaten als er een plaatsje vrijkomt of als onze sportieve staf ervan overtuigd is dat je een grote sportieve meerwaarde kan bieden aan Mercurius. Is dat het geval en sta je vooraan op de wachtlijst? Dan zullen onze medewerkers je contacteren met verdere informatie.

Voor de afdeling Hoboken is er momenteel geen wachtlijst.

Wanneer trainen jullie, en wanneer spelen jullie wedstrijden?

Het Trainingsschema voor een aankomend seizoen wordt bekendgemaakt, ten laatste in augustus. Afhankelijk van de leeftijd en het niveau, heb je 1, 2 of 3 trainingen per week. Trainingen gaan zo goed als altijd door op weekdagen.

Wedstrijden worden gespeeld in het weekend. Elk weekend is verschillend: de wedstrijdkalender wordt door Basketbal Vlaanderen, de Vlaamse basketbalfederatie, bekendgemaakt voor de start van het seizoen.

De Mercurius Foxes en Mercurius Mustangs, wat zijn dat?

De Mercurius Foxes is de roepnaam voor onze meisjes- en damesploegen. Bij Mercurius zetten we sterk in op onze meisjeswerking en daardoor hebben we een unieke combinatie van ploegen op het hoogste niveau enerzijds en laagdrempelige instroom voor beginners anderzijds.

De Mercurius Mustangs is de roepnaam van onze jongens- en herenploegen. Ook bij de jongens zetten we sterk in op een hoog niveau, en hebben we een mix van ploegen op verschillende niveaus.

Wat is het toekomstplan van Mercurius?

Bij Mercurius werken we volgens het groeiplan 2027. Dat bevat acht doelstellingen die we proberen te behalen tegen dat jaar: van een hoger sportief niveau en aandacht voor recreatieve sporters tot een hecht clubgevoel creëren. Je leest er alles over op de pagina Groeiplan 2027.

Mijn vriend(in) speelt bij Mercurius. Kan ik bij hem/haar in de ploeg?

Dat hangt ervan af. Bij Mercurius zijn onze teams (vanaf de leeftijd van 8 jaar: de leeftijdscategorie U10) opgedeeld naar sportief niveau van de spelers en speelsters. Zo geven we iedereen de uitdaging die ze verdienen in een ploeg van hun niveau. Wil je bij je vriend in de ploeg, vermeld dat dan even bij je inzending. Onze medewerkers zullen bekijken of dat mogelijk is.

Hoeveel kost een lidmaatschap mij?

Mercurius heeft al lange tijd zeer voordelige tarieven voor alle leeftijden. Je kan ze terugvinden op de pagina Lidgeld. Kijk ook zeker eens na of je in aanmerking komt voor een tussenkomst van de mutualiteit of recht hebt op een andere tegemoetkoming.

Ik begin in het midden van een seizoen. Hoeveel moet ik betalen?

Een seizoen begint in augustus en eindigt in juni. Als je niet in het begin van het seizoen begint, zal je je niet het volledige lidgeld moeten betalen, maar alleen voor het deel van het seizoen dat nog komt. Meer info vind je op de pagina Lidgeld.

U6, U8B, M12A, ... Wat betekenen die afkortingen eigenlijk?

Dat is de manier waarop onze spelers zijn ingedeeld per leeftijd.

De letters wijzen op de leeftijd: G06 is dus onder 6 jaar, G08 onder 8 jaar, enzovoort. Daarnaast gebruiken we 'J' (jongens), 'M' (meisjes) en 'G' (gemengd jongens en meisjes) om de soort ploeg aan te geven. Zo zijn er bijvoorbeeld de G10, J12 of M16.

Daarnaast delen we onze spelers in op sportief niveau (bij de G06 en G08 is dit enkel op basis van leeftijd). Zo hebben we A-ploegen, B-ploegen, C-ploegen, ..., waarbij A het hoogste niveau is.

We hebben ook R-ploegen (zoals de G14/16R): dat zijn recreatieve ploegen die niet deelnemen aan competitie. Ook de G06 neemt niet deel aan regelmatige competitie.

Hebben we je vraag niet kunnen beantwoordenNeem dan contact met ons op via de chatbox of via ons contactformulier.

Wachtlijst
bottom of page