top of page

Teams buiten competitie

G06 Peanuts: kleuterbasket bij Mercurius

Bij Mercurius bieden we ook kleuterbasket aan, oftewel basketinitiatie voor een leeftijd van 4 en 5 jaar.

Trainingsschema

Kijk hier voor het trainingsschema.

Aanpak

De kinderen leren al spelenderwijs omgaan met de bal, ze worden motorisch uitgedaagd en leren op termijn om samen te spelen.

Het draait vooral om liefde voor de sport te doen groeien en zoveel mogelijk succeservaringen te beleven.  Het streefdoel is hier dan ook om motorisch, sociaal en cognitief te blijven evolueren.

Wanneer de ploeg er klaar voor is, zullen we meedoen aan peanutstoernooien, waar er 3 tegen 3 op een half veld wordt gespeeld.

 

Meer weten?

Voor meer informatie over onze jeugdwerking kan je altijd onze jeugdcoördinator contacteren op wim@mercuriusbbc.be. Je kan ook al eens kijken naar wat sfeerbeelden hieronder. 

Geïnteresseerd? Schrijf je zoon of dochter dan in via deze link.

Beginnersploegen: probeer het basketten uit

Beginnersploegen
Peanuts

Als je net nieuw bent bij Mercurius en nog geen ervaring hebt*, kan je bij een van onze beginnersploegen terecht. De meeste beginnersploegen spelen ook al competitie.

Meld je hier aan als je nieuw bent bij Mercurius.

Tijdens het seizoen 2023-2024 zijn er geen beginnersploegen voor spelers ouder dan 12 jaar.

Ouderploeg

Ouderploeg

 

We zijn allemaal ouders van baskettende kinderen, die zelf wel eens een balletje willen gooien: een mooie mix van absolute beginners en ouders met toch al wat ervaring, al is het dan soms in een (ver) verleden; een mix van ouders van spelers bij de microben, benjamins, pupillen, miniemen, ...

 

We trainen 1x week samen en we trachten elkaar wat bij te leren. Een training omvat loopopwarming, shottechniek, dribbeloefening en natuurlijk sluiten we altijd af met een onderling matchke. 

 

Tijdens het seizoen 2023-2024 organiseren we geen ouderploeg.

bottom of page