top of page
betterback.png

X

FoxesMustangsLogo 1 transparant.png

Mercurius BBC en kinesisten Jan en Marc van Betterback slaan de handen in mekaar.

Jan en Marc zetten zich in voor al onze spelers en speelsters door te werken op blessurepreventie, door te zorgen voor medische ondersteuning bij een blessure, en door snel advies te geven voor al onze Foxes en Mustangs en hun coaches!

Blessurepreventie

Onze kinesisten zullen coaches adviseren over blessurepreventieve aspecten in trainingen en opwarmingen. Dit doen ze op leeftijdsspecifiek en indien nodig op individueel niveau. Zo vermijden we blessures en bevorderen we de gezondheid op lange termijn van onze spelers.

Uitgebreide medische ondersteuning

Spelers die kampen met een blessure, groot of klein, kunnen rekenen op een vlotte en specialistische behandeling. Onze kinesisten voorzien ook een volledige begeleiding totdat de speler weer helemaal speelkaar is. Er zal ook overlegd worden met de coach, zodat de opvolging van de speler verdergaat en een herval vermeden wordt.

Snelle hulp

Onze spelers kunnen steeds direct contact opnemen met een van onze kinesisten en zullen snel verder geholpen worden om op korte termijn tot een snelle en onderbouwde diagnose te komen. Vanaf de start zullen zij de behandeling en revalidatie opvolgen met een sportspecifieke insteek.

Offseason

Met steun van onze kinesisten, voorzien we een volwaardig offseason-programma.

Ons team

Ons medisch team bestaat in de eerste plaats uit Marc Lievens en Jan Mathyssens van Betterback. Zij staan steeds ter beschikking van onze leden voor een consultatie. Contacteer hen via telefoon of e-mail en ze zullen je snel verder helpen!

Marc Lievensµ.png

Marc Lievens

Osteopaat D.O.

Marc Lievens is osteopaat in zijn groepspraktijk in Berchem. Hij richt zich vooral op de behandeling van nek- en rugklachten. Marc heeft ook meer dan 20 jaar ervaring als kinesitherapeut en werkte al samen met de Antwerp Giants, Tennis Vlaanderen en de Topsportschool.

E-mail marc@betterback.be

Tel 0495269799

De praktijk van Marc bevindt zich aan de Grotesteenweg 558, 2600 Berchem.

Jan.png

Jan Mathyssens

Lic. (sport) kinesitherapie & manuele therapie

Jan Mathyssens is kinesitherapeut. Hij heeft zijn eigen praktijk, waar hij zich focust op manuele therapie en sportrevalidatie. Hij heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring als kinesitherapeut en werkte onder meer samen met KV Mechelen, de Antwerp Giants en de Belgian Lions.

Email jan@betterback.be

Tel 0496956745

De praktijk van Jan bevindt zich in de Lodewijk Gerritslaan 4, 2600 Berchem.

Mercurius is een club met sportieve ambitie. En om die waar te maken, hebben we een goede ondersteuning nodig. Daarvoor bouwen we aan een gespecialiseerd medisch team dat klaarstaat voor al onze spelers, speelsters en coaches. Dit medisch team vormt de eerste fase in de opbouw van een uitgebreide en kwaliteitsvolle sportieve omkadering.

bottom of page