top of page
309193293_5748596431830840_3940200448390353759_n.jpg

Nuttige documenten

Medisch attest

Een medisch attest is niet langer verplicht om deel te nemen aan wedstrijden. Mercurius BBC moedigt leden wel aan om zich door een arts te laten onderzoeken alvorens te starten met basketten, om er zo zeker van te zijn dat ze geschikt zijn om te sporten, en om onverwachte gezonheidsproblemen te voorkomen.

Aangifteformulier voor ongevallen

Spelers die tijdens een training of wedstrijd lichamelijk letsel oplopen, of bij de verplaatsing naar een training of wedstrijd, kunnen daarbij beroep doen op de verzekering die elke basketclub heeft bij Ethias. Download en druk daarvoor een ongevalsaangifteformulier af via de knop hiernaast. Dit formulier dient, ingevuld door een arts, zo snel mogelijk terug aan onze secretaris bezorgd te worden, via mail of eventueel via de trainer of afgevaardigde. Ethias, de verzekeringsmaatschappij van Basketbal Vlaanderen, vergoedt bij acceptatie van het dossier het remgeld. Een goede raad: houd alle onkostennota's (dokter, apotheker, kine, ...) goed bij.
Materiële schade (kledij, brillen, ...) wordt niet vergoed.

Medisch attest en aangifteformulier

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement

Elk lid van Mercurius verklaart zich bij aansluiting akkoord met het huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement

Versie 2022 - 2023 en later

Klik om te downloaden.

Enkele praktische afspraken

Wedstrijden

Alle thuismatchen van Mercuriusploegen worden gespeeld in de sporthal Het Rooi (tenzij anders vermeld). 

Bij wedstrijden op verplaatsing, wordt verzameld aan Het Rooi.

Alle spelers ontvangen bij aanvang van het seizoen de kalender met alle wedstrijden. Spelers die een wedstrijd niet kunnen bijwonen verwittigen zo vlug mogelijk hun trainer/coach.

 

Kledij

Elke ploeg heeft zijn uitrusting: shirts en broekjes (paars).

Deze uitrusting wordt na elke wedstrijd meegegeven aan de verantwoordelijke die voor de was zorgt. Een speler neemt dus zijn/haar individuele uitrusting niet mee naar huis.

Basketschoeisel trek je aan in de zaal. Je komt met ander schoeisel naar de trainingen of wedstrijden.

 

Diefstal

Sporthallen zijn vaak het uitgelezen terrein voor dieven. Laat daarom nooit waardevolle voorwerpen (en zeker geen geld) achter in de kleedkamers!  Attributen zoals uurwerk, ringen, kettinkjes e.a. zijn niet nodig tijdens de trainigen en mogen zelfs niet gedragen worden tijdens de wedstrijden. Laat ze dus thuis!

Bestuursleden, trainers en zaalwachters (sporthal Het Rooi) houden steeds een oogje in het zeil, maar kunnen ook niet alles opmerken.

 

Houding

Mercurius BBC heeft in haar meer dan 80-jarige geschiedenis een goede naam verworven op vlak van sfeer en houding van spelers, supporters en begeleiders. We zijn daar blij om en willen dit zo houden!

Leden die door hun gedrag de goede naam en faam van Mercurius BBC schade toe brengen, zullen zich moeten verantwoorden en kunnen uitgesloten worden.

 

Respect voor de infrastructuur

Iedereen beoefent zijn sport graag in een zuivere en aangename omgeving. We rekenen daarom op ieders respect voor de sporthal en het gebruikte materiaal.

Privacybeleid

Privacybeleid

Elk lid van Mercurius verklaart zich bij aansluiting akkoord met de privacyverklaring en het afbeeldingsrecht.

Privacyverklaring

Klik om te bekijken.

Afbeeldingsrecht

Klik om te bekijken.

bottom of page