top of page

Lidgeld

Tarieven 2023-2024

Categorie
Ploegen
1e lid*
elk volgende lid*
1 training per week
peanuts G06
€150
€110
2 trainingen per week
seniors (provinciale reeksen), G08, G10, G12B, G12C, G14B, G14C, M14A, J16B, M16B, J18B, J21A
€340
€280
3 trainingen per week
G12A, G14A, J16A, J18A, M16A, M19A
€425
€365

* Het eerste lid uit een gezin betaalt het bedrag uit de kolom 1e lid. Alle andere leden uit eenzelfde gezin betalen het verminderd tarief uit de kolom elk volgende lid.

WANNEER betalen?

 • De ultieme deadline voor de betaling van het lidgeld is 31/08/2023.  Respecteer aub deze betalingstermijn.  Bij niet-tijdige betaling kan er niet deelgenomen worden aan de trainingen en wedstrijden!

Hoe betalen?

 • Reeds aangesloten leden krijgen een betaaloproep via Twizzit met de betaalinstructies in. Na het betalen van je volledige lidgeld, ontvang je via Twizzit ook de formulier voor de mutualiteit.

 • De betaling dient te gebeuren op het rekeningnummer BE29-7895-8905-6564 van Mercurius BBC VZW p/a Ruytenburgstraat 57, 2600 Berchem, met vermelding 'Lidgeld' + naam en ploeg van de speler.

 • Het is ook mogelijk om je lidgeld in schijven te betalen. Neem hiervoor contact op met ledenadministratie@mercuriusbbc.be.

Verdien je lidgeld terug!

Om helpende handen bij clubactiviteiten te belonen, zal er per gezin eenmalig 65 EUR worden terugbetaald, zodra er tweemaal per gezin een deelname was aan volgende activiteiten:  
 

 • Mercurius@Sportpaleis-activiteit: doe een tapdienst in het Sportpaleis, de Lotto Arena of Stadsschouwburg (de lijst van evenementen zal beschikbaar zijn op onze website) 

 • Fondsenwervende clubactiviteiten: kom een halve dag of hele avond helpen bij één van onze clubactiviteiten, zoals ontbijt, tornooi, quiz, …

 • Andere activiteiten waarbij we beroep doen op vrijwilligers

Tegemoetkomingen

Er zijn vele mogelijkheden van tegemoetkomingen die de club aanbiedt om sporten goedkoper te maken in samenwerking met gemeente, stad of het ziekenfonds. Heb je vragen of hulp nodig rond de tegemoetkomingen ? Stuur een mailtje naar ledenadministratie@mercuriusbbc.be en we helpen je graag verder met het invullen en bezorgen van de juiste documenten.

Tussenkomst Mercurius

Als u recht hebt op een Verhoogde Tegemoetkoming (VT-statuut: het vroegere Omnio-statuut) betalen we je 10% terug van je lidgeld, indien je ons een bewijs levert van je VT-statuut (bv klevertje van de ziekenkas). Je kan dat bewijs inscannen of een foto nemen en doorsturen naar ledenadminstratie@mercuriusbbc.be.

Vrijetijdstoelage van het OCMW

Als u OCMW klant bent, kan de dienst Vrije Tijd van het OCMW Antwerpen voor maximaal 200 euro tussenkomen in het lidgeld.

Je hebt recht op deze vrijetijdstoelage als je tot een van de volgende categorieën behoort:

 • je krijgt een leefloon of andere financiële steun

 • je bent sociaal tewerkgesteld

 • je staat onder budgetbeheer

 • je bent in schuldbemiddeling 

Ook je gezinsleden komen in aanmerking. 

Tussenkomst Stad Antwerpen

Heeft u recht op een Verhoogde Tegemoetkoming en kunt u geen beroep doen op de vrijetijdstoelage van het OCMW? Dan kan u eenmaal per kalenderjaar een financiële bijdrage van maximum 100 euro krijgen. 

Tussenkomst mutualiteiten

Via je mutualiteit kan je een bijdrage in de kosten van je lidgeld aanvragen. Vraag na bij jouw mutualiteit wat er mogelijk is.

bottom of page