Mercurius nieuwsbrief januari 2020

Beste spelers, beste ouders

Eindelijk de eerste nieuwsbrief van 2020, iets later dan gehoopt, maar dan ook ineens gevuld met veel nieuwtjes.   We hebben al samen het glas geklonken op het nieuwe jaar tijdens de zeer gezellige warme winterdrink, maar willen toch nog eens iedereen een gezond, sportief en spetterend 2020 wensen. 

Onze heren A zijn er in ieder geval al goed aan begonnen en haalden hun 10e winstwedstrijd op rij ! Zij pronken nog steeds op de 1e plaats.   Kom hen zeker eens aanmoedigen tijdens één van hun wedstrijden. 

De jeugdploegen zijn begonnen aan de 2e ronde, voor de meeste in een nieuwe poule van ploegen.
Sommigen spelen een niveau hoger, sommige een niveau lager, we zagen in ieder geval al mooie, evenwichtige en ongelooflijk spannende wedstrijden.
Dat belooft voor de volgende weken !

Lenteverkoop 


Mercurius BBC organiseert dit voorjaar een verkoopactie in het teken van lente-genieten, zowel van lekkers als van mooie bloemen … 
geen wafeltjes en truffels dit jaar, maar cake, peperkoek, confituur en bloembollen
Met de opbrengst steunen we de werking van onze club : betaling coaches en refs, aankoop materiaal en huren van de zalen. 
Je vindt alle info op https://www.mercuriusbbc.be/lenteverkoop/ . Bestellen kan tot 25 februari, afhaling is voorzien op zaterdag 21 maart. 

Sportkampen
Mercurius zoekt samenwerkingen met anderen om regelmatig een basketkamp aan te kunnen bieden aan onze leden.  
  • Zo kon je al inschrijven voor de Koepelkampen in de krokusvakantie.   
  • Ook stad Antwerpen organiseert weer een basketweek in de krokusvakantie, onder leiding van onze coach Herwig.  Deze week gaat door in de Luysbekelaer en je kan inschrijven via https://www.sportstad.be/Sportweken/aanbod 
  • Hans Vanwijn basketkampen zullen een basketkamp organiseren in de Brilschans op 6,7 en 8 juli, in samenwerking met Mercurius !  Alle info vind je via https://www.hansvanwijn.be/zomerkamp-antwerpen-2020/ Heb je dus zin in wat basket in het begin van de zomer ? Schrijf je snel in ! 

  • Ons eigen Mercurius basket-omnisport zomerkamp zal deze zomer doorgaan in de week van 10 augustus.   Noteer alvast de datum, in de volgende nieuwsbrief krijg je meer info en details. 
Sportpaleis
Alle events voor dit seizoen zijn ondertussen gekend en je kan hiervoor nog steeds inschrijven.

Jeugdtornooi
Ondertussen zijn ook de inschrijvingen voor ons jeugdtornooi in mei geopend.   Alle info vind je op https://www.mercuriusbbc.be/activiteiten/jeugdtornooi-2020/ 
Maak hier gerust reclame voor bij bevriende clubs, ploegen en spelers !

Trooper
Dikke merci! Ondertussen hebben we al € 415 ingezameld dankzij jullie online aankopen via www.trooper.be/mercuriusbbc. Centjes die goed van pas komen om verdwenen en versleten ballen aan te vullen ...
Hoor jij het nu in Keulen donderen? Trooper is een platform waarlangs je aankopen kunt doen bij meer dan 200 webshops. Wij krijgen een % van jouw aankoopbedrag en jij betaalt geen cent meer!

We zetten graag onze top-6 van trooperkanjers even in de bloemen :  
Bedankt Joeri Maes, Karen Van Brussel, Pieter Oosters, Kristine Vanlinthout, Marc Lievens, Christian Gubel !

Maar herken je het ? Net online besteld, en toeme!-tedju!-crap!, vergeten via Trooper te gaan. Te laat. Niet uit slechte wil ofzo hé, want natuurlijk wil je ons steunen via Trooper, maar gewoonweg vergeten. Volgende keer dan. En dan weer vergeten. Wel, daarom zijn we bijzonder blij met de Troopercollega: Trooperbot .  
Trooperbot is een plugin voor je browser op je laptop of pc (niet mobiel). Download hem hier en volg de instructies. Het duurt maximum 2 minuten en dan installeert hij zijn bureautje boven in je browser.
Alle info over Trooperbot vind je op https://www.mercuriusbbc.be/sponsors/trooper/


Tot op een zaterdag in het Rooi ! 
Met sportieve groeten 

het Mercurius bestuur