Sportieve doelstellingen

Om elk kind een kwalitatieve fundamentele basketbalopleiding te bieden, stelt Mercurius BBC zich volgende doelstellingen:
 
  1. Binnen de jeugdopleiding wordt een uniforme leerlijn ontwikkeld, wat inhoudt dat alle spelers opgeleid worden binnen eenzelfde visie. Hiertoe zijn er regelmatig coachesvergaderingen, clinics, jaarplannen,… 
  2. De allerjongsten (premicroben) wordt op een speelse manier de basisprincipes van de basketsport bijgebracht. Deelname aan wedstrijden is niet verplicht; peanutstornooien met aangepaste reglementen zijn een introductie om nadien ‘echte' wedstrijden te spelen.
  3. Bij microben en benjamins is het belangrijk dat iedereen ruime spelgelegenheid krijgt. Ook vanaf pupillenleeftijd moeten alle spelers wedstrijdervaring opdoen, maar zal de trainer daarnaast ook rekening houden met factoren als talent, inzet, ploeggeest, stiptheid, ...
  4. Ploegindeling volgens niveau, op basis van de spelersevaluatie door de coaches. De A-ploegen trainen 3x per week, de andere ploegen 2. 
  5. Vanaf 2015-2016 bieden we specialisatietrainingen aan. Spelers krijgen bv. de mogelijkheid om deel te nemen aan een wekelijkse shooting practice, die gegeven wordt door een coach uit onze eigen club, volgens de shottechniek die binnen de ganse club wordt aangeleerd. Op latere leeftijd kunnen er specialisatietrainingen georganiseerd worden in functie van de positie waar iemand speelt. 
  6. We organiseren 3 basketbalkampen per jaar aan om spelers opnieuw bijkomende trainingsmogelijkheden te bieden. Onze eigen coaches worden ingeschakeld om de spelers in de zomervakantie, de kerstvakantie en de paasvakantie verder te begeleiden! Door deze extra kampen, willen we spelers de gelegenheid bieden om sneller vooruitgang te maken binnen onze opleidingsfilosofie.
  7. Meisjesbasket vormt een volwaardig aspect in onze jeugdopleiding: naast het herenbasket heeft onze club 2 seniors damesteams (2de land. en 2de prov.). Naast een volledige pupillen-meisjesploeg, streven we ernaar zo snel mogelijk te starten met een benjamin meisjesploeg.
  8. Hoofdbetrachting blijft om jongeren op te leiden voor de eigen heren- en damesteams. Afgezwaaide jeugdspelers krijgen de gelegenheid om op een gepast niveau hun favoriete sport te blijven beoefenen.
  9. Basketbalschool: spelers die op latere leeftijd willen starten met basket, kunnen instappen via onze basketbalschool. Binnen de basketschool worden de eerste fundamentals van basketbal aangeleerd, alvorens in de competitie te starten met spelers die al iets meer ervaring hebben. 
  10. One team, one house, one family: Mercurius BBC wil een club zijn waar alle leden zich thuis voelen.