top of page

G12A

door coach Maarten

Na een paar jaar geen ploeg meer te hebben gecoacht, kreeg ik midden januari de vraag of ik de U12A-ploeg wou coachen tijdens het tweede deel van de competitie.


Om de club te helpen zei ik ja, zonder echt veel info te hebben over de spelers van de desbetreffende ploeg. Al snel bleek dat deze ploeg geen 'gewone' ploeg was. 11 enorm talentvolle kerels met een uitstekende mentaliteit stonden mij de eerste training op te wachten.


In de competitie liep alles enorm vlot. De meeste ploegen waren gelijkwaardig maar één ploeg stak er met kop en schouders bovenuit: de U12A van Mercurius. We sloten de competitie af zonder nederlaag en met vooral ruime overwinningen!


In de beker kregen we een echte test toen we Oxaco over de vloer kregen. Na 35 minuten stonden we nog aan de leiding maar in de laatste minuten beslisten details over de match. Jammer genoeg trokken we aan het kortste eind. De bezoekende coach dacht een gemakkelijke middag te hebben in het Rooi maar kwam me achteraf proficiat wensen met de prestatie van mijn team! Later op het seizoen werd Oxaco de verliezende finalist. Het toont aan dat er in deze U12-ploeg heel veel potentieel zit en dat ze tot de beste ploegen van de provincie behoort.


Door het leeftijdsverschil worden de spelers van deze ploeg jammer genoeg opgedeeld. Maar een tip voor zij die volgend jaar " goeien basket " willen zien : De U12A en de U14A van Mercurius. Hou deze kerels de komende seizoenen maar in het oog! Daar gaan we de komende jaren nog veel van horen!


Over de afgelopen 6 maanden kan ik als coach alleen maar dankbaar zijn naar de spelers en hun ouders! Voor en na de match was alles perfect geregeld door de begeleiders/afgevaardigden zodat de spelers en hun coach zich perfect op het sportieve konden focussen! Als afsluiter nog een boodschap voor mijn 11 mannekes: als jullie ooit op het hoogste niveau geraken,  zal ik altijd fier kunnen verkondigen dat ik daar een kleine bijdrage bij geleverd heb!  Succes de komende jaren!


Maarten

bottom of page