top of page

Bereikbaarheid:
Hoe ga ik het best naar de Sportschuur?

Hoe geraak je tot aan de Sportschuur? Lees hieronder even mee terwijl we van Het Rooi naar de Sportschuur reizen.

Met de fiets

De Sportschuur ligt op zo'n 7 km van Het Rooi. Dat maakt dat de reis van Het Rooi naar de Sportschuur zeer goed te doen is met de fiets. Fiets je van Het Rooi naar de Sportschuur, heb je twee opties: je pakt de snelle route of de autoluwe route.

  • De snelle route is de kortste afstand tussen de twee plaatsen. Je fiets hier zo'n 8,5 km over. Voor de precieze routebeschrijving gebruik je het best Google Maps of een gelijkaardige app.

fiets3.png
  • De autoluwe route maakt gebruik van de fietsknooppunten en voert je langs vrijliggende fietspaden, fietsstraten en autoluwe straten. Je begint je reis aan Het Rooi en fietst de straat uit naar knooppunt 31.

fiets1.png

Je volgt dan de fietsknooppunten 31 -> 4 -> 40 -> 52 -> 43 -> 33. Tussen knooppunt 43 en 33 bereik je de Sportschuur. Hiervoor neem je aan de ingang van Fort VIII de weg naar rechts. Met deze route fiets je ongeveer 10 km.

fiets2.png

Met het openbaar vervoer

De Sportschuur ligt wat afgelegen, maar is toch goed bereikbaar met de tram of bus. Volgende bus- en tramlijnen passeren er in de buurt:

  • Buslijnen 14, 140 en 141 passeren aan de Halte Moretusstraat.

  • Buslijn 298 passeert aan de halte Sportcentrum Sorghvliedt.

  • Buslijnen 290 en 295 passeren aan de halte Groenstraat.

  • Buslijn 33 stopt vlakbij het Rooi, aan de Fruithoflaan. Komende van het Rooi gebruik je dan de halte Lelieplaats, die maar in één richting bediend wordt of de halte Meerlenhoflaan. Op de terugweg stap je op aan de halte Meerlenhoflaan.

  • Pendelbuslijn 2 stopt aan de halte Lelieplaats, net zoals het flexvervoer van De Lijn.

  • Je kan ook tramlijn 10 nemen tot de halte P&R Schoonselhof. Daar stoppen eveneens de lijnen 141, 290 en 295.

De haltes zijn allemaal tussen de 5 en 20 minuten wandelen van de Sportschuur.

ov1.png

Met de wagen

Is de fiets of het openbaar vervoer geen optie voor jou? Dan kan je ook met de wagen komen. Bekijk hieronder hoe je rijdt komende van de A12 (Boomsesteenweg) of N148 (Sint-Bernardsesteenweg). Je vindt gemakkelijk aansluiting op de Antwerpse Ring, en op de verschillende snelwegen rondom Antwerpen.

auto1.png

Er is beperkte parking voor de deur, dus je kan ook altijd uitwijken naar de parkings in de buurt, aan de Jozef Leemanslaan, of aan het sportcentrum Sorghvliedt. Als laatste is er ook de Carpoolparking Schoonselhof (niet op kaart), ter hoogte van het kruispunt van de tramhalte P&R Schoonselhof. Deze ligt op 20 minuten wandelen van de Sportschuur.

auto2.png
bottom of page