U21A

door coach Michael

zottephotoMU19B.jpg

De U21 bij Mercurius telde dit jaar 16 zeer gedreven mannen. Nu hoor ik u al denken, 16 dat is wel heel veel voor één ploeg. Wel, het is zeker voldoende om de helft van een gemiddeld danscafé mee te vullen. En hoe we gewalst hebben door onze eerste seizoenshelft mag zeker over gesproken worden (zelfs op niveau 3). Vervolgens mochten we na de verlengde winterstop aantreden in niveau 2, waar we eerlijk gezegd in het begin wat moeite hadden met het niveau. Echter zijn we hier met 4 op 10 winstmatchen (ook met dank aan invallende coach Jaan) toch ook niet beschamend uitgekomen. Het is daarom dat ik ook met plezier elke speler met een gepast tekstje in de kijker wil zetten, met de hoop dat ze het niet alleen leerrijk vinden, maar ook amusant!


We beginnen bij onze kapitein van het afgelopen seizoen, Gil. Die ik tevens ook onze patroonheilige noem van de out-of-balance shots. Was in de tweede seizoenshelft wat op zoek naar zichzelf, maar was zeker één van de smaakmakers van de ploeg.

Een andere smaakmaker zonder twijfel was Jenne, die ik afgelopen seizoen echt mooie aanvallende dingen heb zien doen. Al kan het in defence altijd nog beter, en dat beseft hij zelf ook.

Wie defensief wel onze rotsen in de branding waren, zijn Daniel en Jasper. Ook al was de conditie misschien niet altijd top, het was steeds de Chineese muur als deze twee heren op het veld stonden!


Mochten we over onconventioneel basketbal beginnen dan heb ik wel een aantal spelers in de aanbieding.

Ik start met Warre, want als er iets zou bestaan als guerrilla-basketbal, dan is Warre daar het perfecte voorbeeld van. En versta me niet verkeerd, dit is in de positieve zin bedoeld. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden om eens naar te komen kijken!

Dan hebben we Tristan, die ook een totaal eigen stijl heeft die ik niet kan plaatsen, en zich steeds 200% geeft voor de ploeg. Bangelijk!

Vervolgens hebben we onze draaiers van dienst Mathias en Ferre. Nu ik heb soms het gevoel dat ze jaloers zouden worden in de balletschool van deze heren hun finishing moves, maar het is en blijft fraai om naar te kijken. En efficiënt uiteraard!

Ik zet Vincent ook in dit rijtje, omdat ik hem niet alleen telkens moest zeggen dat hij wakker moest zijn, maar ook omdat hij dit seizoen echt enorm moeilijke scores heeft gemaakt op momenten waarop we die nodig hadden. Daarvoor kan ik alleen maar mijn hoedje afdoen.


Voor mocht u nog aan het lezen zijn, we zitten al over de helft, hou vol!

De volgende in de lijst is Jari, de beste pokerface die ik al op een basketveld heb zien rondlopen. Als hij voldoende agressief is, en duh dat zie je er niet aan, dan is het een monster in zowel aanval als verdediging. Al ben ik nog wel op zoek naar die trigger!

Aggressiever basket zie ik ook liever bij Arend, die echt mooie wedstrijden gespeeld heeft als hij zowel aanvallend als verdedigend agressief voor de dag komt. Had wat pech met blessures dit jaar, maar dat kan iedereen wel is overkomen.

De tank van het team was ongetwijfeld Michel, en alhoewel ik hem mooie dingen heb zien doen in zowel aanval als defense dit ben ik er van overtuigd dat - mochten we een F1 piloot aan het stuur van deze tank kunnen krijgen - we op weg zijn naar iets onstopbaars. En daar doet elke tegenstander voor in zijn broek!

Iets minder tank, maar wel chirurgischer dit seizoen, was Tim. Het was aanvallend misschien wat zoeken naar vorm, maar eens die er was, was het de moeite! En het defensief werk kan ik zelf niet beter en dat verdient lof!

Misschien iemand waar ik minder over te vertellen heb is Raf. Alhoewel altijd aanwezig met volle inzet op training, vond ik dat ik niet alles gezien heb van Raf op de wedstrijden. Dat was er misschien wel bij de Heren D, dus laten we het dan maar steken op de coach ;).

De voorlaatste is ir. beton Leon. Ook al waren de studies misschien wat de limiterende factor dit seizoen, waren het toch mooie en plezante zaken die ik van Leon gezien heb op en naast het veld. Ik kan alleen maar hopen dat ik hem volgend seizoen meer zie.

En ik sluit mijn lange lijst aan spelers af met de zekerheid in de vorm van Xander. Shots, drives, verdedigen, goede fouten maken, zeggen tegen de refs dat ze het reglement niet kennen, hij kan het allemaal! En nee meneer de arbiter, ik ga hem er niet afhalen zelfs als u het vraagt.


Merci voor het seizoen mannen!


Nu, een mens zou geen coach zijn zonder een druppeltje zelfreflectie. Daarom neem ik mezelf voor om volgend seizoen minder versprekingen te maken, harder en duidelijker te roepen (vooral naar Michel dan), beter te tekenen op mijn coachingsbord (laat ons eerlijk zijn, in de kleuterklas maken ze schonere kunstwerken) en minder te coachen met een kater. Als dat maar goed komt!


Coach Michael out!