U14A

door ploegafgevaardigde Katerina en coach David

zottephotoMU19B.jpg

Ploegafgevaardigde Katerina:


Wat een prachtig seizoen! Onze jongens zijn kampioenen geworden, dus sportief kon het niet veel beter zijn! Elke speler heeft op zijn manier een stap vooruit gemaakt, zoveel is duidelijk. Het samen groeien (zoals het staat in onze visie), niet enkel in centimeters, maar ook in basketwaardigheden, is duidelijk geslaagd.


Ik vond het persoonlijk ook super tof hoe wij als ONE TEAM door het seizoen gingen. De samenwerking tussen de spelers, coach en ouders was echt voorbeeldig. Altijd een heleboel ouders die de tafel willen doen, de andere wassen de truitjes, en iedereen komt regelmatig naar de wedstrijden kijken en supporteren. Dat maakt het werk van de ploegafgevaardige gezellig!Coach David:


“It’s not the destination , it’s the journey.“


Hoe ouder je word, hoe meer die quote draagkracht krijgt. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik dit jaar de U14A mocht coachen. We begonnen het seizoen met 9 eerstejaars puppies en 2 sterke, jonge wolven als tweedejaars. De wolven waren zeker voor Nieuwjaar een steun in moeilijke tijden en de nieuwe jongens moesten veel nieuwe lessen leren, op sportief en mentaal gebied en daarbuiten. Presteren onder druk, leren opboksen tegen teams die altijd groter, ouder en fysiek sterker zijn, een coach die veel eist van zijn spelers, enzovoort.


Na de herindeling van de competitie begon ons team zeer goed te draaien. De puppies begonnen zich te ontwikkelen tot jonge wolfjes, strijders die elke wedstrijd diep gingen voor de overwinning. Als coach is het een plezier om met zo’n groep samen te werken waar er zo’n teamgevoel heerst onderling, er plaats is voor plezier en serieus spel en je ook resultaten kan halen. Ook al kregen we enkele tegenslagen naar het einde van het seizoen toe door blessures en een slechte agenda, waardoor het matchritme volledig weg was, de groep was veerkrachtig genoeg geworden om dit op te lossen en het seizoen succesvol af te sluiten. We hebben het verdiend om volgend jaar te spelen in niveau 2 en mee te strijden voor alweer een topplaats in de rangschikking.


Zonder een goede ondersteuning zou ons dit nooit zijn gelukt. Daarom ook een grote, dikke merci naar de ouders en familieleden van de spelers die elke week er waren en mee hielpen in dit leuk seizoen. De kapitein van het schip was Katerina, onze ploegverantwoordelijke, die alles tot in de puntjes regelde (puntjes waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden) waardoor ik me enkel met basketbal kon bezig houden. Thanks boss ;)


Naar volgend seizoen toe wens ik de spelers die onze groep verlaten zeer veel succes en jullie weten me te vinden als je me nodig hebben. Mijn deur/telefoon staat altijd open. En de ploeg van volgend jaar zal met open armen de nieuwe puppies ontvangen. Dit keer zijn we met veel meer jonge wolven die de ploeg op sleeptouw kunnen nemen met hun skills en ervaring.


So boyz, next season, let’s do it again ;)