U12B

door coaches Arend en Kris

zottephotoMU19B.jpg

De U12B van seizoen 2021-2022, mijn eerste ploeg om te coachen, en wat een ploeg! Niet altijd even makkelijk, dat wel, maar wel altijd leuk. We begonnen met een team van twaalf, waarna er een vijftal spelers zijn gestopt. Daar stonden we dan met zeven: Jonas, Gabriele, Cid, Oscar, Ruben, Aarish en Sean. Zeven gedreven spelers, ieder met zijn eigen kwaliteiten en zijn eigen bijdrage aan de wedstrijden. Wedstrijden verliepen in het begin overigens niet altijd even vlot, maar toch, we speelden en we leerden. 


Jonas, onze rebound-held, liep wel eens als een kip zonder kop tussen de verdediging door en scoorde. Gabriele dribbelde van baseline tot baseline iedereen voorbij om zo te scoren. Cid gooide met zijn step-back een heel aantal shots binnen. Ruben en Oscar ontpopten zich als de snelheidsduivels van het team en liepen heel het veld op en af om hun ploeggenoten te helpen. Aarish, de kleinste van de ploeg die er toch altijd stond in de verdediging. En Sean, onze ‘strongman’, zocht altijd de sterkste tegenstander uit in verdediging. 


We kregen al snel versterking. Eerst van Hendrik, een lange speler die in zijn roze T-shirt tot aan de ring kon springen, en later nog van Rowan, Oscar D., en Charles. Rowan, ook gekend als de ‘giant’, die door zijn lengte de perfecte passen zag en gaf. Snelle Oscar D. die de tegenstander makkelijk achterliet met de bal en ook nog wist te scoren. En tot slot Charles die zichzelf altijd goed positioneerde voor de rebound. Ze hebben zich allemaal perfect in de ploeg gespeeld. 


We hebben veel bijgeleerd en werden een team, een Mercurius-team. Na een hobbelig seizoen met veel blessures en ziektes, zijn we in schoonheid geëindigd op het toernooi. Daar heeft iedereen laten zien dat ze veel hebben bijgeleerd. Iedereen liep waar ze nuttig waren, de inzet was enorm en de bal werd met vertrouwen in elkaar rondgepast. Dat maakt van mij een trotse coach!