U08B

door coach Lieven

zottephotoMU19B.jpg

Voor de meeste van de spelertjes was het voorbije seizoen hun eerste kennismaking met de basketsport. Sommigen hadden reeds geproefd van het 'spelletje' bij de peanuts. In september startten we met 13 spelertjes maar in de loop van de volgende maanden kwamen er nog enkele nieuwkomers bij. De coach werd afwisselend geassisteerd door jeugdspelers Lynn en Emiel.


Enkel afgezwaaide peanuts waren reeds erg balvaardig (Elias VD , Marnic, Kaïne, Lene, ...) en dat kwam goed van pas in die eerste 'wedstrijdjes'. De aanwezigheid op de trainingen was meestal erg behoorlijk, alhoewel we op vrijdag rekening moesten houden met een lagere opkomst (vermoeidheid na een volledige schooldag). Ook bij onze eerstejaars merkten we stiptere aanwezigheid van de meisjes. Koplopers waren zeker Lene , Manou en Nina en bij de jongens Elias Mwizerwa.


In maart kreeg de ploeg plots nog versterking van Mark die vanuit Oekraïne (Odessa) in Berchem was beland. In hun wedstrijdjes moesten onze starters vaak tegen 1 jaar oudere spelers uitkomen maar dat viel soms reuzegoed mee. De A - ploeg van Antwerp Giants (allen 10 cm groter en 1 jaar ouder) werd zelfs van het veld gespeeld. De coach kijkt alleszins uit naar volgend seizoen ...


Corto haakte af maar Ada kwam er in maart bij.

Maakten nog deel uit van dit beloftevol team : Aris, Billie, Eliot, Bengta, William, Victor en Ilias.