U08A

door coach Lieven

zottephotoMU19B.jpg

Bij aanvang van het voorbije seizoen noteerden wij 18 spelers op onze spelerslijst: 6 meisjes en 12 jongens. De meesten hadden reeds een jaar basketervaring (bij de U08B), maar we mochten ook 6 nieuwkomers verwelkomen. Gemiddeld waren er op de training 12 spelers aanwezig en de coach kon gelukkig ook rekenen op assistenten Drazen en Daniel. Opvallend was dat de meisjes het stipst trainingen en wedstrijden bijwoonden. Met een pluim voor Fleur, Ellis en Sophie. Bij de jongens waren Mats en Pablo op dit domein de uitblinkers.


David, Esma en Jeroom stopten hun activiteiten en Otis vertrok naar Ghana om zijn kersvers zusje te gaan oppikken. Op de wedstrijden hadden onze spelers weinig evenwaardige tegenstanders. Stilaan groeide bij hen immers het besef dat basketbal een ploegsport is en verdedigen minstens even belangrijk is als ... veel punten maken. Met dezelfde inzet en - voor sommigen - meer aanwezigheid op de trainingen gaan deze spelers bij de U10 -ploegen (respectievelijk bij de meisjes of jongens) nog veel fraais laten zien.

Naast de reeds vermelde spelers speelden ook Eszter, Halil, Jack, Leander, Luca, Rocco, Thomas, Mustafa en Andrea in deze ploeg.