MU19B

door ploegafgevaardigde Ynte

zottephotoMU19B.jpg

Seizoen 2021-2022 stond bij de MU19B duidelijk in het teken van “reclameren”. En nee, dan bedoel ik niet reclameren omdat onze meisjes vaak op een vreselijk ochtendlijk uur hun thuismatchen moesten afwerken, of omdat de WiFi in het Rooi of de 24 secondenklok het weer eens lieten afweten. Ik heb het zelfs niet over mijn GAS-boete opgelopen tijdens onze verplaatsing naar Asse. Maar wel over dit

RECLAMER(E)N:


  • R staat voor Roos, wat op zijn beurt staat voor Rustig – oprecht – onwrikbaar – sober. Een heel seizoen heeft ze zo afgewerkt, totdat ze pech kreeg in de laatste match. Veel beterschap Roos!

  • E staat voor Eline, de rijzige dame die menige rebound pakte. Ze liep misschien aan het begin van het seizoen een langdurige kwetsuur op, maar stond er op het einde alsof ze nooit was weggeweest.

  • C staat voor Cara, één brok energie, van start tot einde van elke match. Ze scoorde 3-punters met haar ogen dicht, zelfs wanneer de coach ‘Rust!’ riep :).

  • L staat voor Lara, waardige kapitein van dit zooitje ongeregeld. Ze was de rots in de branding en bracht de nodige rust. Tip aan de coach: ik weet al wie je kapitein mag maken in september.

  • A staat voor Anke, sfeermaakster van de groep en wijze mollenjager. Altijd ten dienste van de ploeg, op en naast het veld. Dankjewel Anke om om 8u ’s morgens mee de zaal klaar te zetten!

  • M staat voor Marie, ranke dame met lange armen. Als een slangenmens draaide ze zich tussen 3 verdedigsters vrij om de bal er dan in te leggen. Met recht en rede topscoorder van de ploeg!

  • E staat voor Eliza, de levendige definitie van het woord “inzet”. Niet alleen bleef ze lopen als een Duracell-konijntje, ze legde de bal er ook van de meest onmogelijke hoeken in. Op zijn Eliza’s!

  • R staat voor Ro, nooit eerder heb ik een speelster met zoveel gratie gezien. En dat ze tegen een stootje kan, heeft ze bewezen tegen Wolfpack. Veel succes met je studies Ro, we gaan je missen!

  • E staat voor “doemme we Ebben maar 9 speelsters”

  • N staat voor Nolwenn, aka de pittbull. Ze bikkelde in defense erop los dit seizoen. Het is echt gemakkelijker om in de enkels van de tegenstander te bijten als je niet zo groot bent ;-).


En dan was er nog coach Wim… Reclameren kon ook hij goed, en technische fouten incasseren ook. Maar iets zegt mij dat hij over zijn ploeg niet te klagen had. En zij niet over hem!

Heel veel dank aan de speelsters, de coach, de clubscheidsrechters, de tafelofficials en de supporters

voor dit fantastische seizoen. En nu… ‘Rust!’.