MU14A

door coach Stefan

zottephotoMU19B.jpg

We begonnen met veel goesting aan een uitdagend avontuur. Onze MU14A was de enige ploeg die vanaf het begin van het seizoen in niveau 1 ging aantreden. Na 2 coronaseizoenen bleek de inschatting over ons niveau en dat van de rest van de reeks nog een grijze zone, maar onder het motto "what doesn't kill you, makes you stronger" en de aanmoedigingen van collega-coaches uit de reeks, startten we dan toch in het hoogste niveau. In de eerste ronde werd er gespeeld tegen de typische "meisjes-bastion clubs" : Kangoeroes (vroeger Sint-Katelijne-Waver), Kortrijk, Waregem, Gentson, Wielsbeke en nu ook Lummen, die de beste meisjes van heel provincie Limburg en daarbuiten hadden bijeen "verzameld". Tegen de top 2 werd telkens zwaar verloren, tegen de andere ploegen was het verschil minder groot en werd er gelijkgespeeld (!) en ook gewonnen. Resultaat was een 6e plaats op 7...


Wielsbeke zakte naar niveau 2 en de rest (wij dus ook) mocht deelnemen aan een experimentele competitie tegen onze Waalse meisjesclubs. Met namens zoals Pont-de-Loup (Henegouwen), Ciney (Namen) en Liège Panthers, konden we ons ook nog eens aan mooie verplaatsingen verwachten. Deze 2e ronde was spijtig genoeg met een pech-sausje overgoten. We zagen Minne uitvallen met een gebroken enkel en ook Inneke, die sinds 2022 onze rangen vervolledigde, bleef sukkelen met een patella-peesontsteking. Martha haar scheenbeenvliesontsteking bleef haar en ons ook parten spelen en zo konden we eigenlijk nooit voldoende onze stempel op de wedstrijden drukken. Drie wedstrijden (3, 2 en 1 punt verschil) werden verloren tegen onze Waalse collega's en een sterke wedstrijd tegen Waregem, met helaas in de laatste minuten een dipje, bezorgde ons ook geen 3 punten. Daarmee eindigen we de 2e ronde een beetje ondankbaar op de laatste plaats. Maar wat wel mooi was: alle meisjes bleven werken op training en wedstrijd tot de laatste week. 


Ik wil hierbij Elise, Eleni, Yline, Kato, Minne, Jill, Martha, Isa, Lucia, Lore (MU12) en Inneke bedanken voor hun doorzettingsvermogen en aangename aanwezigheden tijdens gans het seizoen. Op Lore en Eleni (blijven nog MU14) na, geef ik deze groep (niet zo) graag uit handen, maar ik weet zeker dat ze goed terechtkomen bij respectievelijk coach Darian (MU16A) en coach Daniel (MU16B). Ook nog eens dikke merci aan alle ouders om deze ploeg zo goed mogelijk te blijven (onder)steunen.