Heren A

door ploegafgevaardigde Guido

zottephotoMU19B.jpg

Heren A: van de hemel naar de hel en terug


Wat een vreemd jaar voor Heren A. Gestart met ambities om top vijf te spelen, maar dan kwam er wat pech om de hoek kijken. En toen nog wat meer pech, en nog meer... Knie-operatie (Samuel), schouder uit de kom (Dieter), chronisch knieletsel (Joren), hamstring (Anton), gekneusde ribben (Jasper), rugproblemen (Christian), gebroken pink (Iwan). Met als gevolg dat veel wedstrijden met 1 of 2 spelers uit de starting five werden gespeeld. Jongeren konden daardoor proeven van het grote werk. Meteen werd duidelijk dat er veel talent zit bij de U18 en U21, maar opboksen (soms letterlijk) tegen de grote, ervaren dertigers in 1ste provinciale is nog iets anders dan een technische jongerenmatch.


Coach Matt gebruikte noodgedwongen 25 spelers afgelopen seizoen. Ongezien. Zo is het natuurlijk moeilijk om een ploeg te smeden. De resultaten waren er ook naar. Na een goede start zakte de ploeg door de kwetsuren weg. Gelukkig waren er geen dalers anders had het nog een spannend seizoen kunnen worden. En dan kwam de deus ex machina: fusie met Soba en promotie naar tweede  landelijke (vanuit een tiende plaats op 14 in de competitie).


De nipte nederlagen tegen topploegen Nieuw Brabo (3de plaats) en Zuiderkempen (2de plaats en ook gepromoveerd) toen de ploeg op Samuel na volledig was, toonden dat er veel mogelijk was. 


Dieptepunt was de zware nederlaag tegen kampioen Oxaco. Individuele uitschieters waren de 38 punten van Samuel tegen Kontich en de 33 punten van Dieter tegen Sobabee. Maar in dit seizoen verdient de speler die maar twee matchen moest missen ook een prijs: Michael.


Ook veel lof voor de mensen die ervoor zorgden dat de matchen gespeeld konden worden: Sofie, Luc, Gert, Erika en occasioneel nog enkele anderen die aan de tafel zaten. En blij dat ik als ploegafgevaardigde de ploeg heb kunnen bijstaan.


Vier van de tien seniors stoppen volgend seizoen. Er wordt  volop gewerkt aan versterking en de jongeren kunnen hopelijk in een stabielere ploeg een steentje bijdragen. En zo bewijzen dat we in tweede landelijke onze plaats waard zijn. Mag de ploegafgevaardigde nog een wens uitspreken? Meer supporters volgend jaar. Wat doe je op een zondag rond de middag? Je keel schor roepen voor Mercurius, juist.