Waarom koos je juist dit citaat?

LDM: Ik vind dat onze taal, het Nederlands, rijk genoeg is. We hoeven ons dus niet als aapjes te gedragen en meelopen in de amerikanisering van onze cultuur.

Heb je zelf nog basket gespeeld?

LDM: In oktober word ik 71 jaar. Ik doe dus geen competitiesport meer. Spijtig.

Ik ben vroeger ooit begonnen bij Oxaco als leerling van het Xaveriuscollege in Borgerhout. Ik speelde ook enkele jaren op het Kiel en kwam in 1972 bij Mercurius terecht. Sinds 1979 ben ik gestopt met spelen, omdat de combinatie met het trainerschap en een jong gezin niet mogelijk bleek.

Wat waren de tofste momenten in je coachcarrière?

LDM: Zo kan ik er wel een paar opnoemen. Het grote plezier om duizenden kinderen bij Mercurius, in scholen en op sportkampen enthousiast te maken voor de mooiste sport die er is: basketbal. Of de verschillende bekers van Antwerpen die ik won met zowel jongens- als meisjesploegen. Ik heb ook heel wat spelers opgeleid die hoge ogen hebben gegooid in België en in het buitenland, zoals bijvoorbeeld Dirk Snyders of Retin Obasohan.

Wat vind jij de beste basketspeler of -coach aller tijden?

LDM: Vermits ik niet alle spelers en coaches ter wereld ken, beperk ik mij tot 2 iconen die ik zelf in hun glorietijd, namelijk de jaren 90, in actie gezien heb: Michael Jordan en Phil Jackson. Ik kan ook The Last Dance op Netflix zeker aanraden aan iedereen.