Licht je quote eens toe.

HF: Een training missen, zonder geldige reden weliswaar, is de slechtst mogelijke training. Trainingen leggen de basis voor je verdere carrière. Een training moet altijd game-like zijn, of zelfs harder dan een wedstrijd.

Heb je zelf nog gebasket?

HF: Ik heb van mijn 12 jaar, toen de minimumleeftijd, tot mijn 32e gebasket. Ik moest stoppen wegens problemen aan mijn heup. Begin jaren 70 heb ik één seizoen in eerste klasse gespeeld bij het toenmalige Bus Lier, en een seizoen in vierde klasse bij Wilrijk bij coach Tony Van Den Bossche. Daarna heb ik nog provinciale gespeeld bij Buffalo Lier en Kessel.

Wat waren de tofste momenten in je coachcarrière?

HF: Dat is eenvoudig: training geven is en blijft voor mij het leukste moment: het teachen, opleiden en beter maken van onze jeugd. Spijtig genoeg ben ik pas op mijn 45ste (veel te laat dus) begonnen en dit nog dankzij mijn jongste zoon Ben, die toen bij Drakenhof speelde. Het grootste gedeelte van mijn carrière zat ik bij Gembo waarbij ik onder andere als assistent-coach bij coach Stefan Sappenberghs de titel in tweede klasse (ook gekend als top division men 1) mocht meebeleven. 

Wie is volgens jou de beste speler aller tijden?

HF: Zoals velen zullen zeggen vind ik dat Michael Jordan. Niet alleen zijn aanvallende, maar ook verdedigende kwaliteiten waren subliem. Een dikke tweede plaats voor Larry Bird; die heeft een ongelooflijk doorzicht en een fenomenale pas.

Wie is volgens jou de beste coach aller tijden?

HF: Dat vind ik een moeilijke vraag: er is een groot verschil tussen coach zijn van seniors in de Euromillions League (Belgische eerste klasse), of seniors op provinciaal niveau. Ook is er een groot verschil tussen seniors coachen en jeugd opleiden. Dit vergt allemaal een heel verschillende aanpak, met alle respect voor de coaches in eerste klasse. Ik persoonlijk heb toch een voorliefde voor coaches die zich inzetten voor de jeugd.