Waarom koos je juist deze quote?

HA-T: Ik vind dat dit een visie is die breder is dan basket alleen: gewoon het woord “team” vervangen door “familie”, “vrienden”, “collega’s”, “club”, of andere mensen met wie wij in contact komen. Of kijk eens naar je hand, met 5 vingers. Wat is een hand zonder vinger(s)? Als één vinger wegvalt door blessure of iets anders, dan is het hele hand minder sterk of zelfs onbruikbaar. Toegepast op basket betekent dit dat de sterkte van de ploeg bestaat uit de sterkte van elke speler, coach, assistent-coach, de staf van de ploeg, en andere leden van de club. Als elk lid sterk en gezond is, dan pas is heel de ploeg sterk en gezond.

Speel je zelf nog basket?

HA-T: Neen, ik speel geen basket meer. Vroeger heb ik wel een beetje street basket gespeeld, en ik zat in een ploeg tijdens mijn tijd bij het leger. Ik speelde ook 5 jaar bij de veteranen van Guco Lier.

Wat waren de leukste momenten in je coachcarrière?

HA-T: Ik heb altijd al leuke momenten gehad. Bijvoorbeeld tijdens mijn opleiding, toen ik autodidact was bij verschillende andere coaches zoals Inge VDB, Wesley Torremans, Mike van den Broeck, Serge Crevecoeur en nog een paar anderen.

Ik heb ook al veel leuke ploegen mogen coaches, zoals bij Nila Lyra Nijlen, waar ik ook 2 keer kampioen speelde en 1 keer de beker van Antwerpen won met de U16 jongens en U14 meisjes. Ik was ook assistent bij de heren A naast coach Mike, waar ik heel veel heb bijgeleerd. Vorig seizoen had ik een uitdagend, maar leuk seizoen bij Zuiderkempen Diamonds (met dank aan voorzitter Dries), waar ik de dames in 2e landelijke coachte.

Wie vind je de beste speler aller tijden?

HA-T: Ik ben niet zo’n grote fan van de NBA, maar uiteraard lopen daar wel een paar sterren rond, zoals Michael Jordan, Kobe Bryant, LeBron James, Tony Parker, … Vooral in eigenland zijn er veel spelers of speelsters waar ik graag naar kijk: Emma Meesseman, Sofie Hendrickx, Kim Mestdagh, Roel Moors, Jean Salumu, Ismaël Bako, Sam Van Rossem en nog vele anderen.

Wie vind je de beste coach aller tijden?

HA-T: Er is er niet één die eruit springt. Een paar van de besten volgens mij zijn Gregg Popovich, Phil Jackson en Larry Bird, actief in de NBA, en onder andere Svetislav Pešić (Servië), Dimitrios Itoudis (Griekenland), Valérie Garnier (Frankrijk), Vincent Collet (Frankrijk), Eddy Casteels, Serge Crevecoeur, Roel Moors en Paul Vervaeck hier in Europa.