top of page
254724306_4759626420727851_8008734866921488782_n.jpg
Mustangs.png

wrap-up ronde 1

seizoen 2021 - 2022

Seniors

Helemaal is de eerste competitiehelft voor onze seniors nog niet afgewerkt, daar stak Corona alweer een stokje voor, maar er zijn al wel voldoende wedstrijden gespeeld om een tussentijdse stand van zaken op te maken.

 

Blessureleed bij Heren A

Zoals het kon verwacht worden, is dit seizoen er één van vele blessures. Jammer genoeg is het vooral onze Heren A die daar mee te kampen heeft. In letterlijk geen enkele wedstrijd konden we op volle kracht aantreden, en bijna elk weekend moest de coach uitpakken met een onuitgegeven starting five. In topwedstrijden zoals op verplaatsing tegen Nieuw Brabo en Zuiderkempen zorgde het gebrek aan rotatiemogelijkheden ervoor dat we niet beloond werden voor het (bij tijden) goede spel. Twee keer voor staan diep in het derde kwart, en toch twee keer met lege handen naar huis gaan, het doet pijn. Dit gezegd zijnde sluiten we het jaar af op een vierde plek, wat zeker naar meer smaakt. De opschorting van de competitie zou in ons geval wel eens een voordeel kunnen zijn, aangezien we -hout vasthouden- na Nieuwjaar wél voltallig zouden kunnen zijn.

Mogelijkheden voor Heren B

Het klassement in 3B is verraderlijk. Onze Heren B staat daar ‘slechts’ op een vijfde plaats, met Zuiderkempen op kop. Als je echter iets dieper op de zaken ingaat, ziet het er plots een pak beter uit voor onze tweede ploeg. Zo werd leider Zuiderkempen op de voorlopig laatste speeldag met een pak slaag terug naar huis gestuurd, en ook van Okido (dat virtueel gedeeld eerste staat, kan u nog volgen ?) werd afgetekend gewonnen. Vermijd deze groep domme verliespartijen zoals tegen Essen, dan doet ze volop mee in de promotiedebatten. Formule voor het succes is de combinatie van het jonge geweld en de ervaring die in het tussenseizoen de overstap maakte van Heren A naar Heren B.

 

Verschroeiende start voor Heren C

Het seizoen voor Heren C nam een blitzstart, met winst in de drie eerste wedstrijden, maar jammer genoeg volgden daar vier verliesmatchen op, met een plaats in de middenmoot als resultaat. Zoals dat vaak het geval is in vierde provinciale hebben we ook hier te maken met twee ongenaakbare ploegen, niet toevallig ploegen van grote clubs zoals Guco en Oxaco. Deze twee zijn waarschijnlijk te sterk, maar tegen alle andere ploegen maken onze Heren C zeker een kans.

 

Heren D: een ploeg van vele gezichten

Het concept achter Heren D is om onze talrijke talentvolle jeugdspelers te laten proeven van seniorsbasket, en dit geruggesteund door enkele meer ervaren en oudere spelers. Gevolg is dat de ploeg er elke week anders uitziet, wat de soms wisselvallige resultaten verklaart. Treedt deze ploeg met de sterkst mogelijke spelersgroep aan, dan kan ze winnen van élke ploeg in de reeks, maar dat laat de kalender uiteraard niet altijd toe. Aanvallend loopt het steeds beter -gemiddeld 80 punten per wedstrijd is niet mis-, verdedigend moet het nog een pak beter.

Who Are We
bottom of page