top of page
118620160_3485086194848553_7640706371418097402_o_edited.jpg

wrap-up ronde 1

seizoen 2021 - 2022

Seniors

Onze Dames A van Coach Vincent begonnen dit jaar met een gezonde ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement van 1e provinciale. Met slechts 6 wedstrijden gespeeld, door de  onregelmatige kalender, staat ons Fanion team op een gedeelde 1e plaats samen met Kangoeroes C en Guco B. Alle 3 de ploegen tellen 1 verlieswedstrijd. Hopelijk speelt de overvolle kalender na de feestdagen ons geen parten en kunnen we blijven beroep doen om onze talentvolle jeugdspeelsters.


De jeugd doet het ook goed in onze B-ploeg (opleidingsploeg) en leert regelmatig “slaag” uitdelen en af en toe ook (minimaal) te incasseren. Met een 3/5 nestelen zij zich op een 3e plek in de top 10. Het is een uitdaging voor de coach om elke week, met andere gezichten op het terrein, de wedstrijden in goede banen te leiden. Aan motivatie en teamspirit ontbreekt het in elk geval niet. 

Jeugdploegen

Onze U19 ploegen hebben zo goed als alle wedstrijden van de 1e ronde erop zitten.

 

Bij de MU19A sluiten we af met een 2e plaats na met momenten een moeilijk parcours door geblesseerde of afwezige speelsters. Gelukkig toonde onze MU16A zich ook inzetbaar om te depanneren wanneer het nodig was.

De MU19B-ploeg (ook Coach Wim S) moest voornamelijk ook door blessures 2x zijn meerdere erkennen in de ploeg van Leuven zodat ze, na een foutloos parcours tegen de andere ploegen, tevreden moeten zijn met wederom een 2e plaats. 


Onze Foxes MU19C (Coach Wim G) hadden na de coacheswissel al direct een winstmatch beet, maar bleven iets te onregelmatig presteren. Ook een aantal wedstrijden met net 5 à 6 speelsters waren de oorzaak van een aantal te vermijden verlieswedstrijden. Buiten tegen 1 of 2 ploegen, werden ze nooit weggespeeld, maar is het nog wat zoeken naar dus “regelmaat”.


Coach Vincent zijn MU16 ploeg legde een “foutloos” parcour af en konden, zelfs met een wedstrijd minder gespeeld tegen rechtstreekse concurrent Leuven, hun eerste plaats niet meer kwijtspelen. Afwachten na de herindeling of de clash tegen de andere reekshoofden en zakkers uit niveau 1 voor meer “weerstand” gaat zorgen. 


Onze MU14A (coach Stefan), die als enigste in niveau 1 aantreden, zijn er na een moeilijke eerste ronde in geslaagd om niet te zakken naar niveau 2. Of dit een goede zaak is, zullen we op het einde van het seizoen weten te zeggen. De 6 overgebleven niveau 1 ploegen moeten namelijk aan de slag tegen hun Waalse collega’s van de AWBB in de nationale ronde. We hopen op een goede loting en dito Franstalige tegenstanders om in de 2e ronde weer wat ervaring meer op te doen.


De MU14B van coaches Julie en Elke kenden een moeilijke heenronde. Met voornamelijk beginnende meisjes hadden ze de pech om in een sterke reeks terecht te komen. Maar het mooie was dat zowel de speelsters als de coaches tot op einde van elke wedstrijd, het beste van zichzelf gaven. In een hopelijk meer evenwichtige 2e ronde gaan we nog mooie dingen zien van deze ploeg.


Bij de lage borden toonden onze Foxes MU12 (Coaches Esther en Lisa) dat ze van niemand “schrik” hebben. Dit bewezen ze door, na eerst met 40p te zijn verloren van Giants, in de terugwedstrijd slecht met 3p onderuit te gaan. De flow zit goed en hopelijk blijven ze nu wat gespaard van blessures.

Go girls !

 

En last but not least, toonden onze “little” Foxes MU10 van coach Geert toonden zich meerdere keren tegen zelfs volledige jongensploegen.  Zoals Mozart zou zeggen: daar zit muziek in !

Who Are We
bottom of page