top of page

Oktober 2020

Code oranje voor de sport

Beste ouder, beste leden, beste coaches

Waar we onze vorige nieuwsbrief nog begonnen met een 'oef, trainingen en wedstrijden zijn voor iedereen van start gegaan', moeten we spijtig genoeg nu weer minder fijn nieuws melden.

De nieuwe maatregelen van Basketbal Vlaanderen zijn immers sinds deze week:

 • Sinds woensdag 14 oktober geldt code oranje voor de sportwereld. Hierdoor wordt de basketbalcompetitie voor iedereen boven de 12 jaar tijdelijk stopgezet.

 • Trainen mag nog, maar dan wel contactloos voor iedereen boven de 12 jaar.

 • Voor de U12 en jongere leeftijden verandert er niets, al worden kleedkamers voortaan wel gesloten.

 • Een nieuwe evaluatie volgt na de herfstvakantie.

Omdat we er als club van overtuigd zijn dat sociale contacten (op afstand), beweging en een sportieve uitlaatklep belangrijk zijn, hebben we beslist om vanaf woensdag 14 oktober tot (voorlopig) einde van de herfstvakantie voor U14, U16, U18, U19, U21 en seniorploegen contactloze trainingen te voorzien. Dit kan shooting, conditie of iets dergelijks zijn.

Voor de peanuts, U8, U10 en U12 verandert er niets. Hun trainingen en wedstrijden kunnen blijven doorgaan.

Wat de volgende weken brengt, is nog koffiedik kijken.  Deze week herbekijken de sportfederaties hun protocols, en kunnen er dus eventueel nog wijzigingen aan de huidige regels gebeuren.  We brengen jullie daar zo snel mogelijk van op de hoogte via de coach en/of ploegverantwoordelijke.

draaiboeken trainingen en wedstrijden

Deze staan nog steeds helemaal up-to-date op de website, aangevuld met de nieuwe regels van de laatste dagen.

Enkele highlights :

 • Indien er een voorgaande training bezig is op jouw veld, mogen spelers de sportzaal nog niet betreden.  Zij wachten buiten (met mondmasker op) tot de coach hen komt halen.

 • Alle trainingen van U14 en ouder zullen voorlopig contactloos zijn. De coaches doen hun uiterste best om er toch zinvolle en interessante trainingen van te maken.

 • Het aantal supporters per wedstrijd is momenteel beperkt tot 5 per ploeg (niet inbegrepen : afgevaardigde, tafelofficials, -12jr).

 • Supporters moeten zich registreren, hiervoor vind je aan de ingang van de zaal op enkele plaatsen een QR code.

 • Supporters dragen altijd een mondmasker en houden zich aan de social distancing regels.

 • Hou je aan de looplijnen in de zaal : ingang via de 'normale' deur, uitgang via de nooduitgang.

 • De gele bollen op de zitjes van de tribunes geven aan waar je mag plaatsnemen, mensen van dezelfde bubbel mogen vanzelfsprekend naast elkaar plaats namen.

We rekenen op ieders inzet om de regels maximaal te volgen. Er worden onverwachte controles gedaan, indien er overtredingen zijn, kunnen we als club sancties opgelegd krijgen.

Wat als ... je als speler positief getest wordt ?

Meld dit dan zo snel mogelijk aan je coach en onze corona-coördinator erika@mercuriusbbc.be.

We moeten dan immers snel bekijken wat de impact is naar je ploeg en eventueel je tegenstanders van een voorbije wedstrijd.

Je mag de trainingen weer hervatten als je hiervoor groen licht krijgt van de betrokken arts.

Wat als ... je als speler getest wordt ?

Meld dit dan even, in alle vertrouwen, aan je coach.  Je mag vanzelfsprekend op dat moment niet meer deelnemen aan trainingen tot het resultaat van je test gekend is.  De trainingen kunnen nog wel blijven doorgaan voor de rest van de ploeg.

Fotoshoot

Ook minder fijn nieuws wat betreft de fotoshoot. We hadden die graag in de 2e helft van de oktober georganiseerd, maar de fotografen lieten ons weten dat ze momenteel hun activiteiten op een laag pitje zetten. Ze komen anders met teveel mensen op veel verschillende plaatsen in contact.

Hopelijk kunnen we voor het einde van het seizoen nog een fotoshoot inplannen ...

Toch ook wat ander clubnieuws !

Wafel- en truffelverkoop

Na een jaartje afwezigheid gaan we dit seizoen opnieuw een wafel- en truffelverkoop organiseren. Onnodig te zeggen dat we de extra opbrengst hiervan zeer hard nodig hebben, een aanzienlijk deel van onze inkomsten (sportpaleiswerking) valt immers weg momenteel.

Tegen eind oktober valt alle info in je mailbox ! Levering is voorzien voor de feestdagen.

Nieuwe sponsor : Bjulk

Waar staat Bjulk voor ?

Doelstelling van Bjulk is het verbruik van verpakkingsmateriaal (=afval) te verminderen. Daarom kopen we met minder verpakking in (door grote verpakkingen in te kopen en deze ook waar mogelijk te hergebruiken) en leveren aan onze klanten (alleen consumenten) met verpakkingen die we na gebruik weer ophalen (statiegeldsysteem), schoonmaken en hergebruiken.

We leveren alleen in Berchem, Groen Kwartier, Haringrode en Zurenborg. Leveringen gebeuren per fiets.

Klanten bestellen via onze website www.Bjulk.com, we hebben (nog) geen fysieke locatie (winkel of pick-up point).

Geefmand

Ken je de geefmand al ? Hierin verzamelen we gebruikte basketkledij die in goede staat is om dan door te geven aan Mercurianen die de basketkledij een tweede leven geven.

Heb je nog basketkledij liggen die te klein is geworden maar nog in goede staat verkeert, geef dan een seintje aan de geefmand zodat iemand anders in jouw kledij verder kan sporten. Alle basketkledij (ook schoenen en accessoires) is welkom!

Wil je graag gebruik maken van de geefmand ? Geef een seintje aan de geefmand en we helpen je graag en discreet verder!

Je kan de geefmand bereiken op ine@mercuriusbbc.be

Trooper

Gebruik je trooper al tijdens je online aankopen ? Een boek aankopen, een kant-en-klare maaltijd bestellen of wat sportgerief bestellen en ineens je favoriete basketclub steunen ?

Eenvoudig in 3 stappen :

1. Bij je volgende online aankoop, surf je naar www.trooper.be/mercuriusbbc

2. Je kiest de online winkel waar je iets wil aankopen

3. Van elke aankoop die jij doet, gaat er een bepaald percentage naar Mercurius BBC, zonder dat jij er maar 1 euro extra voor moet betalen.

Kijk dan zeker ook eens op https://www.trooper.be/nl/trooperbonnen : daar vind je 10 dikke kortingsbonnen voor jou, die ook een mooie commissie opleveren voor je favoriete club ! Zo vind je er bijvoorbeeld een bon voor 10% korting bij Dreamland, niet slecht in aanloop naar de eindejaarsaankopen ...

Bekijk ook de mogelijkheid om op je PC een pop-up te krijgen als je op een site, die Trooper ondersteunt, een aankoop wil doen.  Via deze link vind je de info over deze de trooperbot : https://www.trooper.be/nl/trooperbot. Zo vergeet je nooit meer om via Trooper te passeren !

Al deze info vind je ook via www.mercuriusbbc.be/sponsors/trooper

Beste iedereen, tot zover ons nieuws van dit moment.

Hou zeker onze communicatiekanalen in het oog de komende dagen en weken : website, facebook, instagram, whatsapp groepjes om steeds op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.

Hou het gezond !

#samentegencorona

Met sportieve groeten

bottom of page