top of page

November 2020

Trainingen voor lage borden hervatten en meer

Beste ouder, beste leden, beste coaches

Aan het einde van deze verlengde herstvakantie hebben we goed en minder goed sportief nieuws.

En daarnaast zijn er toch ook nog andere activiteiten en nieuwtjes te melden.

Neem dus even de tijd om deze nieuwsbrief door te nemen ...

Het minder goede nieuws de trainingen voor U14 en ouder kunnen nog steeds niet van start gaan .

Er is ondertussen ook beslist dat er sowieso geen wedstrijden meer zullen gespeeld worden voor deze leeftijden dit kalenderjaar.  Hoe er na Nieuwjaar hervat zal worden, hangt natuurlijk af van de evolutie van de corona-cijfers. Basket Vlaanderen communiceert daarover in de komende weken.

Laat basket echter niet los in deze periode !

Het goede nieuws de trainigen voor U6 (de peanuts), U8, U10 en U12 mogen terug van start gaan .

Deze ploegen ontvingen hierover al gedetailleerde informatie. Alle trainingen zullen doorgaan in Rooi 1 en Rooi 2.  Heb je nog vragen over uren en dagen, contacteer dan je coach.

Kom je weer trainen, denk dan aan de corona-maatregelen tijdens trainingen https://www.mercuriusbbc.be/corona/trainingen/

Enkele highlights :

* indien er een voorgaande training bezig is op jouw veld, mogen spelers de sportzaal nog niet betreden.  Zij wachten buiten tot de coach hen komt halen.

* indien er een training na jouw training is, zal de coach 10 minuten vroeger stoppen om op te ruimen en op tijd de zaal te ontruimen. Zo kan de volgende training tijdig starten.

* coaches dragen gedurende de hele training een mondmasker

* er zijn geen ouders toegelaten in de sportzaal (voor de kleuters vragen we nog na of hierop een uitzondering mogelijk is, we brengen jullie via mail snel op de hoogte !)

* ingang via de reguliere ingang, uitgang via de nooduitgang (zowel in Rooi 1 als in Rooi 2)

* er mogen nog geen thuiswedstrijden doorgaan, daarvoor geeft Stad Antwerpen geen toestemming. Of uitwedstrijden kunnen doorgaan, hangt af van de tegenstander. Hou de app of de site van Basket Vlaanderen in het oog om de laatste info te vinden.

We rekenen op ieders inzet om de regels maximaal te volgen. Er worden onverwachte controles gedaan, indien er overtredingen zijn, kunnen we als club sancties opgelegd krijgen of zal er opnieuw gestopt moeten worden met de trainingen.

wat als ... je als speler positief getest wordt en je bent komen trainen ?

Meld dit dan zo snel mogelijk aan je coach en onze corona-coördinator . We moeten dan immers snel bekijken wat de impact is naar je ploeg en eventueel je tegenstanders van een voorbije wedstrijd.

Je mag de trainingen weer hervatten als je hiervoor groen licht krijgt van de betrokken arts.

Online infosessie : scheidsrechter / youth official worden bij Mercurius

Ben je een speler van U14 of ouder ? Ben je een ouder, met vroegere basketervaring of gewoon passie voor basket ? Misschien wil je dan wel scheidsrechter worden bij Mercurius om onze thuiswedstrijden mee in goede banen te leiden ?

Maar wat houdt dat juist in ? Hoe word ik scheidsrechter? Wat is precies de taak van een scheidsrechter? Wat moet ik allemaal weten en kunnen als scheidsrechter? En valt dat wel te combineren met mijn (school)werk en mijn andere hobby's?

Op zaterdag 21 november om 19:30 organiseren we een online infosessie voor iedereen die graag scheidsrechter wil worden, of die het eerst eens wil uitproberen.

Je krijgt een uitleg van onze referee ambassador en kan vragen stellen aan enkele van onze youth refs.

Alle info over deze sessie vind je hier : https://www.mercuriusbbc.be/activiteiten/infosessie-scheidsrechter/

Noteer de datum alvast in je agenda !  Heb je hierover vragen ? Stuur dan een mail naar scheidsrechters@mercuriusbbc.be.

Wafel- en truffelverkoop

Er komen al heel wat bestellingen binnen, maar er kunnen er nog veel bij :)

Onnodig te zeggen dat we de extra opbrengst hiervan zeer hard nodig hebben, een aanzienlijk deel van onze inkomsten (sportpaleiswerking) valt immers weg momenteel.

Je kan nog bestellen tot 30 november. Alle info vind je op onze site via : https://www.mercuriusbbc.be/verkoop/

Sponsornieuws

Wegens de coronacrisis heeft onze sponsor het Brouwhuis nog een overstock aan enkele eindejaarsbieren, die hij samen met ons aan jullie aanbiedt aan een interessante prijs.

Het betreft speciale uitvoeringen van de heerlijke Gouden Carolus Christmas en Gouden Carolus Collector's Edition 2020 .

Ideale eindejaarsgeschenken ! Veilige levering aan huis.   Dus #kooplokaal en bestel bij onze sponsor !

Alle info vind je via deze pagina : https://www.mercuriusbbc.be/sponsors/bierverkoop/

Trooper

Black Friday, cadeautjesperiode, Kerstmis, vele cadeautjes zullen online gekocht worden. Denk tijdens deze aankopen aan Trooper en Mercurius, eenvoudig in 3 stappen :

1. Bij je volgende online aankoop, surf je naar www.trooper.be/mercuriusbbc

2. Je kiest de online winkel waar je iets wil aankopen

3. Van elke aankoop die jij doet, gaat er een bepaald percentage naar Mercurius BBC, zonder dat jij er maar 1 euro extra voor moet betalen.

Kijk  zeker ook eens op https://www.trooper.be/nl/trooperbonnen : daar vind je 10 dikke kortingsbonnen voor jou, die ook een mooie commissie opleveren voor je favoriete club ! Zo vind je er bijvoorbeeld een bon voor 10% korting bij Dreamland ? Niet slecht in aanloop naar de eindejaarsaankopen /

bottom of page