top of page

Januari 2021

Definitief einde competitie voor +12 en meer

Beste leden, Beste ouders en sympathisanten

Eerst en vooral, nogmaals onze beste wensen voor een gezond en sportief 2021 !


Het sportieve en sociale leven wordt helaas nog grotendeels bepaald door Covid-19. Dat blijkt nog maar eens uit de aankondiging van Basket Vlaanderen om de competitie voor U14 en ouder dit seizoen volledig stop te zetten.

Je kan de volledige communicatie vanuit Basket Vlaanderen hier nalezen : https://www.basketbal.vlaanderen/blog-meer/detail/geen-hervatting-competitie-voor-seniors-en-jeugd-vanaf-u14-in-seizoen-20-21


U12, U10, U8 en U6

De U12, U10, U8 en U6 ploegen mogen gelukkig wel trainen. En zij zijn daar ook volop met veel goesting en energie mee bezig !

Hoewel Basketbal Vlaanderen de competitie van de lage borden laat doorgaan, zijn wedstrijden in Antwerpen verboden. In principe geldt dit tot 1 maart, maar indien er vroeger versoepelingen mogelijk zijn, zal de stad haar standpunt herbekijken.  Of uitwedstrijden door kunnen gaan, hangt natuurlijk af van de tegenstander. We hopen, net zoals iedereen, dat er zo snel mogelijk terug thuiswedstrijden gespeeld kunnen worden, maar uiteraard wel op een veilige manier.


U14 en ouder

Bij alle leeftijden vanaf U14, inclusief seniors, zijn momenteel dus trainingen niet toegelaten en de competitie 2020-2021 werd stopgezet.

Zodra het weer toegelaten is om te trainen, zullen de trainingen natuurlijk hervat worden. Indien mogelijk zullen we dan ook vriendenmatchen of andere wedstrijdvormen organiseren.

Een optie die we zeker ook bekijken is om langer trainingen te plannen, en bijvoorbeeld ook in juni nog basket aan te bieden.


Lidgeld

Het Corona-virus heeft een zware impact op het aanbod en de werking van sportclubs. We beseffen dat dit niet is waarvoor jullie ingetekend en betaald hebben.  We bekijken daarom op het einde van het seizoen welke tegemoetkoming we voor dit seizoen zullen doen naar onze leden. Dat zal afhangen van de timing van eventuele heropstart van de trainingen, andere kosten en inkomsten.


Krokuskamp

Voor onze U8, U10 en U12 leden organiseren we opnieuw een basketkamp in de krokusvakantie. Alle informatie vind je op onze site, evenals het inschrijvingsformulier : https://www.mercuriusbbc.be/krokuskamp/

Opnieuw is het aantal deelnemers beperkt tot 44, dus wacht niet te lang om je zoon of dochter in te schrijven !


Challenge

Omdat we nu toch al lang niet samen kunnen basketten en we jullie toch allemaal graag nog eens in actie zien, lanceren we onze corona-challenge. Dit zijn een aantal heel eenvoudige oefeningen die door alle Mercurianen kunnen worden gedaan, en die allemaal een meetbaar element hebben.

Alle info vind je op https://www.mercuriusbbc.be/challenge/


Sponsoractie

Van onze sponsor Bjulk mag je binnenkort een mooie actie verwachten, zodat je kan kennismaken met de verschillenden producten die zij verkopen. Allemaal in herbruikbare verpakking !  Hou dus de komende dagen je mailbox en onze social media in het oog !  Je kan nu al kijkje nemen op hun website : www.bjulk.com


Social media

Zeker in deze tijden waar we veel afstand moeten houden, roepen we iedereen op om onze social media kanalen te volgen.  We posten regelmatig een nieuwtje, foto's, filmpje en andere info !

Ook onze site wordt steeds up-to-date gehouden en is zeker af en toe een bezoekje waard !

Beste leden, beste ouders, we kunnen niet anders dan jullie allemaal een welgemeende ‘hou het veilig’ toe te wensen.

En hopelijk tot snel !


Sportieve groeten

het Mercurius bestuur

bottom of page