top of page

Augustus 2020

Ben je klaar voor het nieuwe seizoen?

Teams update

 • Ook voor het U12B team en onze peanuts hebben we ondertussen een coach gevonden.  Het U12B team zal gecoacht worden door coach Peter en onze peanuts door coach Arne.  Hou onze facebook en instagram in het oog, ze worden binnenkort voorgesteld.

 • Voor heel wat teams zoeken we nog een ploegafgevaardigde.  Kijk hier voor een overzichtje : https://www.mercuriusbbc.be/vrijwilligers/ploegafgevaardigden/
  Wat houdt die rol in : je bent voornamelijk een steun voor de coach.  Dankzij jouw hulp kan de coach zich focussen op het sportieve aspect tijdens de wedstrijden.  Jij zorgt er samen met de andere ouders voor dat tafelfuncties, wedstrijdtenues etc steeds in orde zijn.  Je ben ook aanspreekpunt voor het bestuur om bepaalde informatie te delen binnen het team.  Interesse : neem dan contact op met nikol@mercuriusbbc.be

Trainingen augustus

We hebben ongeduldig en lang moeten wachten, maar we gaan vanaf 17 augustus op een veilige manier van start met onze trainingen. We kiezen ervoor om stap voor stap starten : voor de +12j jeugdploegen worden 2 trainingen ingepland, waarvan er steeds ook eentje buiten gepland wordt.  Dat is immers op dit moment nog steeds de aanbeveling.  Voor de -12j die al starten, worden gewoon binnentrainingen ingepland.

Net ontvingen we nog de nieuwe richtlijnen van Sport Antwerpen. Daaruit blijkt dat ook +18j terug mag sporten in teamverband met contact. We bekijken snel met de coaches wanneer we trainingen voor deze ploegen kunnen inplannen.Welke team starten op 17 augustus ?

U10A, U12A, U12B, U14A, U14B, U16A, U16B, U18A
MU14A, MU14B, MU16A, MU16B, MU19A
Je krijgt je trainingschema voor augustus via je coach of vind een overzichtje hier : https://www.mercuriusbbc.be/corona/trainingsschema/

Vanaf maandag 31 augustus kunnen dan alle ploegen van start gaan met trainingen volgens het normale indoorschema.

Enkele richtlijnen om veilig te trainen :  https://www.mercuriusbbc.be/corona/maatregelen-tijdens-training/

 • Breng je eigen bal mee !

 • Verwittig de coach als je niet komt.

 • Ouders mogen zich niet in de sporthal begeven.  Respecteer ook de vereiste afstand (1,5m). Het dragen van een mondmasker is verplicht tot je in de sporthal bent (vanaf 12j).

 • De kleedkamers worden niet gebruikt.

 • De training eindigt 10 minuten vroeger, zodat er tijd is om op te ruimen, schoenen te wiselenen en handen te ontsmetten.  Er wordt zo voldoende tijd (en materiaal) voorzien om na een training het gebruikte materiaal te ontsmetten.  Daarna verlaat je met het hele team de sporthal. Pas dan kan het volgende team binnen.

 • Kom op tijd naar de sporthal, niet te vroeg.  Je mag de sporthal pas betreden als de vorige trainingen afgelopen zijn.

 • Als je gezondheidsproblemen ondervindt of als er iemand in je omgeving ziek is, blijf je thuis.

 • Voorzie eigen drank en handdoek. Zorg dat je je sportkledij al aan hebt.

 • Ontsmet je handen voor en na de training en eventueel ook tijdens de training.  Handgel wordt voorzien.

 • Aanwezigheden worden door de coaches geregistreerd en gedurende 4 weken bijgehouden.

Starten competitie

 • De competitie van de lage baskets start zoals gepland, ook de U19 competitie zou gewoon starten in september.  Je vindt de kalenders op je ploegpagina op onze site, of via de Basket Vlaanderen app.

 • Seniors kalender zijn grotendeels al aangepast, de bekerwedstrijden en competitiewedstrijden starten eind september.  De uitgestelde wedstrijden worden verplaatst naar het einde van het seizoen.  Hierdoor loopt het seizoen tot eind mei.   Je vindt de kalenders ondertussen ook al op je ploegpagina op onze site, of via de Basket.Vlaanderen app.  Let wel : voor de verplaatste wedstrijden moeten de uren nog overeengekomen worden met de tegenstanders.

 • De aanpak en inplanning van de jeugd hoge baskets is net bekend gemaakt door Basket Vlaanderen. 2e helft van september zou de competitie van start gaan. De kalenders worden momenteel volop aangepast.

 • Alle info, vers van de pers, vind je via https://www.basketbal.vlaanderen/blog-meer/detail/basketbalcompetitie-is-terug-toegelaten-in-vlaanderen

Digitaal wedstrijdformulier

 • Vanaf dit seizoen wordt er ook bij de U10 met een digitaal wedstrijdformulier gewerkt.

 • We voorzien begin september een zelfstudie beschikbaar te stellen en tips en tricks bij het gebruik

 • We bekijken nog of we een online infosessie kunnen organiseren in de 1e helft van september

Lidgeld

 • Onnodig te zeggen dat voor onze club de kosten terug toenemen : zaalhuur, betaling coaches, scheidsrechters, materiaal.  We hebben dus ook onze inkomsten (=jullie lidgeld) nodig.

 • We begrijpen dat er in deze onzekere periode ook twijfels ontstaan over de betaling van het lidgeld.  Daarom voeren we als club één heel duidelijke regel in : de ganse periode die we in het seizoen 20-21 niet zullen kunnen basketten (competitie en/of trainen) omwille van de huidige gezondheidscrisis, zal pro rata worden terugbetaald op het einde van het seizoen.  Concreet: liggen we dit seizoen bijvoorbeeld 3 maanden volledig stil, dan zullen deze 3 maanden in juni worden terugbetaald.

 • Om deze regel te kunnen hanteren, vragen we wel om vóór 31 augustus het lidgeld te betalen zodat we allemaal klaar zijn om op tijd de competitie te kunnen starten.

 • Een overzicht van de tarieven : https://www.mercuriusbbc.be/clubinfo/lidgeld/

Medisch attest

 • Iedereen heeft medische attest nodig voor de 1e wedstrijd (ook U10 en U8 !) : template vind je op https://www.mercuriusbbc.be/clubinfo/nuttige-documenten-1/

 • Deze medische attesten moeten opgeladen worden bij basket Vlaanderen, zodat ze digitaal gecheckt kunnen worden bij wedstrijden.  Daarom stellen we volgende stappenplan voor :

 • Laat het attest invullen bij je huisarts.
  Je kan dit dan digitaal of op papier bezorgen aan onze secretaris Ine :

  digitaal : Scan het attest in of trek er een foto van.  Pas op : het bestand mag niet groter zijn dan 125kb, sla dus je scan of foto op het kleinste formaat op. Het bestandsformaat moet JPEG of PDF zijn.  Mail door naar ine@mercuriusbbc.be
  op papier : neem bij voorkeur een copy en bezorg dit aan je coach of ploegverantwoordelijke. Deze bezorgt dit dan aan onze secretaris (legt dit in het bakje 'secretaris')

 • Breng het zeker nog op papier mee naar je 1e wedstrijd en geef het dan af aan de ploegafgevaardigde.

Sponsors

We zijn heel blij dat we in deze moeilijk periode de steun krijgen van enkele nieuwe sponsors. Je zal hun logo's binnenkort terugvinden op de tenues van onze heren A of op de nieuwe zitkubussen voor de wisselspelers.

Even voorstellen :

Bakkerij Lebleu :

Meer dan 20 jaar passie voor brood en gebak. Bakkerij Lebleu werd geselecteerd door GaultMillau en behoort bij de 25 beste patissiers van België.

“Het runnen van een bakkerij is meer dan bakken en verkopen. Het is een "levenswijze", elke dag opnieuw. “

Meer info vind je op http://www.bakkerijlebleu.be/

Descroes

Descroes is een echt Antwerps fumigatiebedrijf, het ontsmetten en behandelen van schepen in de haven van Antwerpen is het DNA van het bedrijf. Vandaag bieden zij bedrijven en particulieren alle diensten en producten voor een veilige en gezonde omgeving, vrij van ongedierte en schadelijke gassen: gasvrijmetingen, fumigaties, ongediertebestrijding en huidverzorgingsproducten, ook bijzondere diensten zoals Crime Scene Cleaning (CSC) in opdracht van het parket en het ontruimen en reinigen van appartementen en woningen in opdracht van een stadsbestuur of particulieren.

Meer info vind je op https://www.descroes.be/

Marceau uitvaartverzekeringen :

EEN PERSOONLIJK AFSCHEID. DAT STAAT CENTRAAL. “Mensen laten terugkijken op een persoonlijke uitvaart waarbij de wensen van de overledene en de nabestaanden centraal staan”. Vanuit deze gedachte biedt Marceau Uitvaartzorg de steun en zorg die nodig is om een waardig afscheid vorm te geven.

Meer info vind je op http://www.marceau-uitvaartzorg.be/

Daarnaast verlengden ook onze bestaande sponsors, Global Benelux, Het Brouwhuis en Pantopicon hun sponsorcontract. EEN WELGEMEENDE BEDANKT VOOR JULLIE STEUN !

Ten slotte,

hou onze online kanalen in het oog om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws !

Hou het gezond !

bottom of page