Voorstelling nieuwe coaches

We verwelkomen dit seizoen enkele nieuwe coaches in onze trainersstaf die staan te popelen om het beste in onze spelers naar boven te halen. Om de kennismaking te vergemakkelijken, deden we een kleine Q&A met hen:

David Mennes (Microben C)

Stel jezelf eens voor David:
David Mennes, 37 Jaar en een passie voor sport en gaming

Gids ons door je basketloopbaan:
Reeds jong begonnen op 7-jarige leeftijd, gaandeweg van Mechelen naar Kontich naar Brasschaat. Daar ben ik dan gestopt en verder gespeeld bij de vriendenclub Gulle Trakteert tot ik op mijn 35ste een gescheurde achillespees opliep. Paar jaar de sport links laten liggen en aangezien het toch bleef kriebelen, gekozen voor de eerste stappen te nemen in de coaching wereld."

 

 

Waarom heb je voor Mercurius gekozen?
Hier had ik de optie om te starten met jeugd ploegen en dit leek me voor mezelf de beste keuze om mezelf te ontwikkelen tot een goede trainer."

Wat zijn je verwachtingen naar volgend seizoen toe?
Evenveel te leren van mijn spelers als zij van mij op een leuke manier door creatief om te gaan met oefeningen.

Welke goede raad kan je onze (jeugd)spelers geven?
Lees mijn quote en pas die toe. Leer falen want dat is de beste leerschool.

Wat verwacht je van de ouders/supporters?
Steun tijdens wedstrijden en begrip voor long term development. Rome is niet op 1 dag gebouwd.

Blooper uit je sportloopbaan?
De enige 2 punten scoren in een 2 - 125 nederlaag. Niet echt een blooper maar toch iets waar ik niet echt trots op ben

Welke sportpersoonlijkheid zou je graag eens ontmoeten?
Michael Jordan

Wat doe je in het leven nog buiten het basketbal?
social life, beetje nba 2k19 en vooral gym/sports.

Favoriete sportquote?
"I've missed more than 9,000 shots in my career. I've lost almost 300 games. Twenty six times I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed", Michael Jordan.

Veel succes bij het begin van je trainersloopbaan David!

Daniël Herman (Dames A)

Daniel, gids ons eens door je basket loopbaan:
Op 6-jarige leeftijd beginnen basketten bij Brabo, daarna op 14 jarige leeftijd heeft Sobabee mij daar weggekocht. Toen moest er nog een transfersom betaald worden ;-)
Op mijn 16 heeft Opel Merksem ook weer een transfersom betaald en heb ik mijn debuut in eerste nationale gemaakt op mijn 17de.

 

 

Ploegen waar ik speelde :
1983-88 Opel Merksem
1988-1990 Pitzemburg
1990-1995 Maes Pils Mechelen
1993-2003 nationale ploeg  57 caps
1995-96  Antwerpen
1996-1998 Leuven Bears
1998-2003 Bree

Palmares :
5 nationale titels
3 x beker van België
EK deelname met België in Berlijn in 1993
57 caps voor België
517 wedstrijden in eerste klasse
101 Europese wedstrijden
1498 driepunters gescoord in eerste klasse
6x driepuntspeler van het jaar

Waarom heb je voor Mercurius gekozen?
Er is mij gevraagd of ik interesse had om de dames te coachen bij Mercurius waar ik op ben ingegaan. Dit omdat een combinatie met mijn andere coaches-functies mogelijk bleek.

Wat zijn je verwachtingen naar volgend seizoen toe?
Aangezien ik de ploeg niet ken heb ik weinig verwachtingen momenteel. Ik probeer uit alle speelsters/spelers altijd het maximale te halen!

Welke goede raad kan je onze (jeugd)spelers geven?
Never give up, geloof in jezelf!

Wat verwacht je van de ouders/supporters?
Dat ze supporteren en met passie achter hun kind staan maar ook achter de ganse ploeg. Je wint en verliest als ploeg niet als individu.
En hou het op supporteren en niet coachen, daar zijn gespecialiseerde mensen voor aangenomen.

Blooper uit je sportloopbaan?
Te laat op een match door het veranderen van winter/zomeruur.

Welke sportpersoonlijkheid zou je graag eens ontmoeten?
Ik heb het geluk gehad om met de nationale ploeg te kunnen rondreizen in Amerika en daar hebben we een aantal matchen gespeeld tegen de Orlando Magic waar Shaquille O'Neil deel van uitmaakte. We hebben ook samen gegeten dus dit zijn momenten die je voor altijd bij blijven.

Wat doe je in het leven nog buiten het basketbal?
Ik ben commercieel manager bij de Multi Masters group waar ik de dagelijkse leiding neem over de dienst sales, calculatie, business development en marketing. Ongeveer een 20 tal medewerkers in totaal. Verder fiets en tennis ik zeer graag.

Favoriete sportquote?
"There is no I in team"

Welkom bij de club Daniel!

Paul Van Reeth (Miniemen A)

Stel jezelf  eens voor aan onze leden, Paul:

Ik ben Paul Van Reeth wonende te Mortsel en afkomstig van Berlaar. Ik ben gehuwd en heb twee kinderen.

 

Gids ons eens door je basket loopbaan:

Ik was reeds op jonge leeftijd gepassioneerd in basket doch het beperkte zich tot in de tuin gooien naar zelfgemaakte basketringen. In Berlaar was immers geen basketploeg waardoor ik pas als scholier ben beginnen basketten bij Bus Lier. Het jaar daarop was er geen jeugdploeg meer in mijn categorie waardoor ik in de reserven ben gaan spelen bij Buffalo Lier. Met andere woorden mijn jeugdopleiding was beperkt tot één jaar. Daarna maakte ik de overstap naar Berlaar, waar een ploeg werd opgericht die startte in 3de provinciaal. Later speelde ik nog bij Angelique Kessel/Lier (1ste prov), Buffalo Lier (2de prov) om mijn spelersloopbaan af te sluiten bij Capenberg Oxaco.

 

Ondertussen was ik gehuwd en in Mortsel komen wonen en ben ik gestart met jeugdtrainingen geven bij AV Edegem en vrij snel ook aan senioren. Soms coachte ik jeugd en senioren binnen dezelfde club of bij twee clubs.Provinciaal trainer. Jeugdcoördinator bij Sobabee en Cobras Brasschaat.

 

Eigenlijk kan je stellen dat ik gedurende mijn basketloopbaan jeugdtraining heb gegeven aan alle leeftijdscategorieën van basketschool tot en met junioren. (o.a. AV Edegem – Red Vic – Berlaar – Kontich – Mercurius – Pitzemburg – Malle – Sobabee - Herentals)

 

Als seniorentrainer

Trainer in 1ste landelijke tot 3de provinciaal, de meeste jaren in eerste en tweede provinciale bij diverse clubs. Red Vic – Turuka – Nila – Ontwikkeling Schelle – Mercurius – Zombies – Turuka – Pitzemburg – Westmalle – Sobabee - Herentals

 

Successen:

  • 3 jaar Turuka Willebroek (2x kampioen van 3de naar 1ste prov.)

  • Zombies Hemiksem (1x kampioen van 2de naar 1ste prov. + stijgen naar landelijke) + 2x beker Steveniers gewonnen

  • Pitzemburg (3x kampioen en stijgen naar landelijke)"

Waarom heb je voor Mercurius gekozen?

Bij Mercurius stond een interessante vacature open. En het bleek dat het trainen van de U16 combineerbaar was met mijn seniorenploeg.

 

Wat zijn je verwachtingen naar volgend seizoen toe?

Training geven aan een gemotiveerde groep jongeren en hun individueel en als team beter maken.

 

Welke goede raad kan je onze (jeugd)spelers geven?

Geloof in jezelf en luister naar alle tips van jouw jeugdtrainers. Basketbal is een teamsport be a teamplayer. Zet je 100% in op trainingen en wedstrijden. Probeer elke vrije moment te oefenen, de teamtrainingen volstaan niet.

 

Wat verwacht je van de ouders/supporters?

  • Probeer een positief en aanmoedigend ouder te zijn

  • Coach je kind niet langs de zijlijn. De enige stem van wie een speler instructies moet krijgen is de stem van de “coach”

  • Jullie willen het beste voor je kind. Het is evenwel de plicht van een trainer om het beste te doen voor “de ploeg"

  • Wees sportief tegenover medespelers, tegenstrevers en refs

 

Welke sportpersoonlijkheid zou je graag eens ontmoeten?

 Michaël Jordan

 

Wat doe je in het leven nog buiten het basketbal?

Moeilijke vraag want ik hou mij vooral met basket bezig. Andere momenten worden opgevuld door klusjes, tijd spenderen met de familie, zelf basketten, joggen en fietsen.

 

Welkom bij Merurius Paul!

Sven Geerts (Heren B)

Sven, stel je eens voor aan onze leden:

Ik ben Sven Geerts en werk bij het familiebedrijf Corneel Geerts Transportgroup nv in Wijnegem, ik ben ambitieus en resultaat gericht maar hou ook van plezier maken wat uiteraard te combineren valt bij Basketbal.

 

Gids ons eens door je basket loopbaan:

Ik ben gebeten door de Basketbal microben bij Ticino Merksem toen ik 6 jaar was. Na 4 seizoenen ben ik vertrokken naar Racing Basket Antwerpse (nadien Giants) waar ik 3 keer kampioen van Antwerpen werd met mijn ploeg, 4 keer kampioen speelde en vandaag nog steeds het record dragen van grootste overwinning ooit in Belgisch basketbal met 221 – 3 uitslag in de Arena hal van Deurne. Na 6 seizoenen ben ik daar vertrokken om in de eerste ploeg te gaan spelen bij BBC Wijnegem om dan na 4 jaar de overstap te maken naar BBC Mercurius in 3de prov waar we de promotie haalde naar 2de prov maar door vele blessures ben ik afgezakt naar de 4de prov ploeg waar ik in 2016 afscheid nam van het basketbal als speler."

 

Waarom heb je voor Mercurius gekozen?

Ik ben er als speler warm ontvangen wanneer ik de overstap maakte van BBC Wijnegem en heb er vrienden bij gekregen waar ik graag terug deel van wilde uitmaken en aangezien ik door de blessures niet meer als speler mee kan wil ik graag proberen om er een coach carrière op te bouwen.

 

Wat zijn je verwachtingen naar volgend seizoen toe?

Trachten een team te bouwen dat aan elkaar hangt, de motivatie op te krikken en indien mogelijk een promotie naar 3de prov te verzilveren.

 

Welke goede raad kan je onze (jeugd)spelers geven?

Hard werken en blijven trainen zelfs al mag je geen volledige wedstrijd spelen, het blijft een teamsport waar iedere speler even belangrijk is en wie weet kunnen ze ooit wel eens mee komen trainen met de B of de C ploeg.

 

Wat verwacht je van de ouders/supporters?

Om steeds positief te supporteren, zelfs als het even slechter gaat altijd te focussen op de positieve dingen die verwezelijkt worden. Supporters zorgen ervoor dat een ploeg in de positieve spiraal geraakt en niet in de negatieve.

 

Blooper uit je sportloopbaan?

Ik speelde nog bij Antwerpse toen we net de opsprong hadden voor de tweede helft aan te vatten, ik kreeg de bal en liep in de verkeerde richting met een eigen doelpunt als gevolg (ik vond de verdediging nogal zwak, maar had niets door☺)

 

Welke sportpersoonlijkheid zou je graag eens ontmoeten?

Dwayne Wade, aangezien ik een grote basketbal fan ben van Miami Heat en probeer om toch af en toe te gaan kijken naar een wedstrijd.

 

Welkom bij de club Sven!

Stephan Swinnen (U18 A)

Waarom heb je voor Mercurius gekozen?
Ik heb voor Mercurius gekozen enerzijds omwille van het familiale karakter van de club waar ik al meerdere mensen kende en anderzijds om met gemotiveerde jongens drie maal per week te trainen om op die manier een competitieve ploeg uit te kunnen bouwen(versterken van de Mercuriuslijn).

 

Wat zijn je verwachtingen naar volgend seizoen toe?

Van de spelers verwacht ik dat ze een aantal basiseigenschappen ontwikkelen die je ook buiten het basketgebeuren nodig hebt, nl. een positieve houding, inzet, leerbereidheid en engagement.

 

Wat verwacht je van de ouders/supporters?

Van de ouders verwacht ik dat ze hun kinderen op een constructieve wijze ondersteunen en geen druk opleggen.Ouders geven geen coaching instructies tijdens de wedstrijden en hebben respect voor scheidsrechters en tegenpartij.

 

Favoriete sport quote? 

Coachen is meer dan trainen 'It's not the drill,it's what you teach'!

 

Welkom bij de club Stephan!