Basketbalschool

Doel

Kinderen die willen starten met basketbal op Pupillen leeftijd of 1e jaar miniemen moeten de kans krijgen om hun achterstand tegenover leeftijdsgenoten die al enkele jaren ervaring hebben, zo snel mogelijk weg te werken. Daarom organiseert onze club de Mercurius Basketbalschool. Beginnende spelers krijgen hier de mogelijkheid om de eerste 'fundamentals' onder de knie te krijgen.

 

Leeftijden

De basketbalschool wordt voorzien voor 1e jaars pupillen, 2e jaars pupillen en 1e jaars miniemen.
Startende spelers op premicroben-, microben- of Benjaminsleeftijd starten rechtstreeks in een ploeg, omdat hier een eventuele achterstand makkelijker te overbruggen is.

Wanneer

De basketbalschool gaat door op woensdag van 17.30 - 19.00u.

Zo kunnen startende spelers die doorstromen naar de ploegtrainingen, maar nog niet klaar zijn om deel te nemen aan wedstrijden, nog steeds een extra training volgen.

 

Indeling / doorstroming

Spelers vanaf leeftijd U14, zonder ervaring, worden eerst ingedeeld in de basketbalschool. Wanneer de coach van de basketbalschool vindt dat een speler in aanmerking komt om door te stromen naar een competitieploeg, laat hij/zij dit weten aan de jeugdcoördinator. In overleg met de coaches wordt dan beslist of een speler kan overstappen naar de competitieploegen.

Afhankelijk van het niveau van de competitieploeg waarin de speler kan doorstromen, wordt, ook in overleg, bepaald of de speler meteen kan deelnemen aan wedstrijden of eerst nog aanvullend basketbalschool zal volgen.

 

Prijs: 180€ eerste kind (120€ 2de en volgend kind van zelfde gezin).

 

Trainingen

Start trainingen: woensdag 6 september

Woensdag   17.30 - 19.00    Sporthal Brilschans