MERCURIUS NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2019

Beste spelers en speelsters,

Beste ouders, 
Met de start van het schooljaar, draait ook het sportief seizoen weer op volle toeren.
We verwelkomen heel wat nieuwe, jonge baskettertjes bij onze U6, U8 en U10 teams !
Welkom allemaal en veel plezier in onze warme club !
Bij deze start van het seizoen, hebben we al enkele mooie, spannende wedstrijden gezien op het Rooi. De buzzer-beater op het einde van de wedstrijd van onze U18A zorgde alvast voor heel wat sfeer en overwinningskreten !
Voor onze Heren A en Dames A is het seizoen goed begonnen, ze wonnen beide hun eerste wedstrijden. Hierbij een warme oproep om zeker eens voor hen (en de andere senior teams) te komen supporteren op zaterdagavond. Misschien kan je afspreken met je team om samen te komen supporteren ?
Onze activiteitenkalender is verder aangevuld met de activiteiten voor dit seizoen.  Stap voor stap zullen details per activiteit aangevuld worden.  Je vindt een overzicht op onze site : https://www.mercuriusbbc.be/activiteiten/
Sportpaleis en Lotto Arena events : de lijst met events voor dit najaar staan op de website.
Zonder jullie hulp lukt het niet om alle togen te bemannen.
En dankzij deze werking betalen we heel wat rekeningen van onze club en jullie krijgen 65 EUR terugbetaald. WIN-WIN dus.
Nieuw dit seizoen : het team waarvoor tegen midden april de meeste toogdiensten vervuld zijn, wint een teambuilding. Nog een mooie reden om met (alle ouders van) je team samen een toogdienst te vervullen.  
Hoodie verkoop  ! Op zaterdag 28 september tussen 10u en 16u kan je een hoodie komen passen en kopen in het Rooi. Kostprijs 30 EUR. Je kan cash betalen of via mobile pay. En ondertussen natuurlijk ook wat supporteren voor de talrijke wedstrijden die dag.
* op dinsdagavond 1 oktober om 20u30 : info avond deelname tornooi Lloret Del Mar (vergaderzaal Rooi)
Het idee is om in de Paasvakantie (12 – 18 april) deel te nemen aan het internationaal tornooi in Lloret Del Mar. (voor U12 t/m U18). Op deze infosessie geven we aan iedereen die geïnteresseerd is, de nodige info en de mogelijkheid om vragen te stellen.
* week van 2 oktober : fotoshoot
Tijdens de trainingen worden er individuele foto’s genomen van alle spelers, coaches, refs, …
Een planning wordt bezorgd via de coaches en ploegafgevaardigden.
 
Wist je dat ?
... er ondertussen nog 2 teams bijgekomen zijn ? 
We zijn gestart met een ploeg heren in de vriendencompetitie (KAVVV) . Deze ploeg is samengesteld uit ex-spelers van Mercurius, enkele coaches, enkele papa’s van onze ouderploeg.   Zij spelen thuiswedstrijden op donderdagavond in de Brilschans. Alle info : https://www.mercuriusbbc.be/teams/recreanten-kavv/
En we zijn gestart met een basketschool voor jonge meisjes, onze little foxes. Onder leiding van coach Lisa en coach Esther leren ze de eerste stappen in basketbal, om zo later te kunnen aansluiten bij de competitieploegen. 
Tip : de talrijke foto's van onze huisfotograaf, Stefan van Sportpictures, vind je allemaal terug via onze facebook pagina.  Altijd weer nagenieten !   Zeker volgen dus via https://www.facebook.com/Mercuriusbbc/