MERCURIUS NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2018

Beste spelers ,

Beste ouders ,

 

Ondertussen is het seizoen alweer enkele weken in volle gang. De eerste wedstrijden zijn gespeeld, de eerste overwinningen, de eerste verliesmatchen achter de rug.

Tijd dus voor de september nieuwsbrief boordevol nieuws over het reilen en zeilen binnen onze club. Neem even je tijd om deze te lezen !

 

VISIE

Dit seizoen werken we met het bestuur en de sportieve staf volop aan het realiseren van onze visie en ambities. Alle info daarover vind je op https://www.mercuriusbbc.be/clubinfo/droom-visie-ambities/

'Duurzame jeugdwerking leidt tot sportieve groei' - we willen vanuit onze eigen jeugdwerking de seniorploegen aanvullen en versterken.

Getuige daarvan onze Heren C ploeg die bestaat uit voornamelijk junior spelers, die zichzelf meer dan behoorlijk weerden tijdens de 1e competitiematchen.

Getuige daar ook van de kansen die we geven aan miniemen (vanaf 15 jaar),kadetten en juniors om te proeven van een seniormatch (zowel bij de jongens als de meisjes).

Zo draagt het harde werk van onze jeugdcoaches optimaal bij aan het sportieve succes van onze seniorploegen.

 

VERTROUWENSPERSOON

Zoals reeds aangekondigd, hebben we sinds dit seizoen 2 vertrouwenspersonen in onze club, Els en Pieter. Zij zijn er voor onze spelers, groot en klein, om problemen met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag binnen de club (zoals verbale/fysieke agressie, pestgedrag, ongewenst seksueel gedrag, conflicten, …) bespreekbaar te maken, naar een oplossing te zoeken en, in de eerste plaats, te trachten om deze te voorkomen.

Meer info vind je op https://www.mercuriusbbc.be/clubinfo/vertrouwenspersonen/ .

 

ADMINISTRATIE

inscannen ID

Je kan nu zelf je ID inscannen en opladen naar basket.vlaanderen. Zo verschijnt bv. de foto op je licentie.

Je kan je ID opladen met je eigen ID lezer via de link https://vblbeid.wisseq.eu/. Indien je de ID van een minderjarige inleest, is daarna bevestiging nodig met de ID van een ouder of voogd.

Let wel : niet bij alle KidsID's lijkt dit te werken.

(Meer info hierover vind je op http://www.basketbal.vlaanderen/praktische-info/clubinfo/e-id-gegevens-uploaden )

Heb je zelf geen ID lezer ? Niet getreurd, in oktober plannen we een 'inscan-sessie' zodat iedereen zijn ID kan laten inlezen. Meer info volgt nog.

 

ACTIVITEITEN

wafel- & truffelverkoop

In oktober start opnieuw onze wafel- en truffelverkoop. Overheerlijk om in huis te halen tegen de feestelijke maand december . Je zal online kunnen bestellen of via de bestelformulieren die je via je ploegafgevaardigde zullen bezorgd worden. Hou onze facebook en website in de gaten voor meer info weldra.

 

tafelcursus U10 en U8

Tot slot nodigen we de ouders van de U10 en U8 graag uit op de infosessie tafelofficial voor die leeftijdsgroep. Deze heeft plaats in de vergaderzaal van het Rooi 1 op dinsdag 18 september om 19u.

 

Rest ons nog om jullie héél veel basketplezier te wensen.

Tot op één van de volgende wedstrijden !

 

 

Sportieve groeten

van het Mercurius Bestuur