Mercurius nieuwsbrief september 2018

Beste spelers ,
Beste ouders ,
Ondertussen is het seizoen alweer enkele weken in volle gang. De eerste wedstrijden zijn gespeeld, de eerste overwinningen, de eerste verliesmatchen achter de rug.
Tijd dus voor de september nieuwsbrief boordevol nieuws over het reilen en zeilen binnen onze club.   Neem even je tijd om deze te lezen !
VISIE
Dit seizoen werken we met het bestuur en de sportieve staf volop aan het realiseren van onze visie en ambities. Alle info daarover vind je op https://www.mercuriusbbc.be/clubinfo/droom-visie-ambities/
'Duurzame jeugdwerking leidt tot sportieve groei' - we willen vanuit onze eigen jeugdwerking de seniorploegen aanvullen en versterken.
Getuige daarvan onze Heren C ploeg die bestaat uit voornamelijk junior spelers, die zichzelf meer dan behoorlijk weerden tijdens de 1e competitiematchen.
Getuige daar ook van de kansen die we geven aan miniemen (vanaf 15 jaar),kadetten en juniors om te proeven van een seniormatch (zowel bij de jongens als de meisjes).
Zo draagt het harde werk van onze jeugdcoaches optimaal bij aan het sportieve succes van onze seniorploegen.
VRIJWILLIGERS
Vrijwilligers maken het verschil in een sportclub, daar zijn we ook bij Mercurius 100% van overtuigd ! En gelukkig kunnen we al rekenen op heel wat hulp (wie zijn onze vrijwilligers allemaal ? neem hier maar eens een kijkje ...)
Graag nodigt Mercurius al haar vrijwilligers uit voor een hapje en een drankje tijdens de receptie vrijwilligerswerking.   Ben je nog geen vrijwilliger maar wil je toch meedenken over de toekomst van de club, ben je ook meer dan welkom ! 
Je vindt alle info op https://www.mercuriusbbc.be/activiteiten/receptie-vrijwilligerswerking/ . Inschrijven doe je via mail naar onze verenigingsmanager lievenderkinderen@mercuriusbbc.be of via reply op deze nieuwsbrief.
Ondanks dit mooie lijstje vrijwilligers, zoeken we toch nog steeds extra helpende handen. Vooral in de administratie en bij ons feestcomité is hulp welkom.
Aarzel niet om iemand van het bestuur aan te spreken bij interesse. Of reply gewoon op deze nieuwsbrief . We vinden zeker een match tussen jouw tijd en interesse, en onze noden !
VERTROUWENSPERSOON
Zoals reeds aangekondigd, hebben we sinds dit seizoen 2 vertrouwenspersonen in onze club, Els en Pieter.   Zij zijn er voor onze spelers, groot en klein, om problemen met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag binnen de club (zoals verbale/fysieke agressie, pestgedrag, ongewenst seksueel gedrag, conflicten, …) bespreekbaar te maken, naar een oplossing te zoeken en, in de eerste plaats, te trachten om deze te voorkomen.    
Meer info vind je op https://www.mercuriusbbc.be/clubinfo/vertrouwenspersonen/ 
ADMINISTRATIE
inscannen ID
Je kan nu zelf je ID inscannen en opladen naar basket.vlaanderen. Zo verschijnt bv. de foto op je licentie.
Je kan je ID opladen met je eigen ID lezer via de link https://vblbeid.wisseq.eu/. Indien je de ID van een minderjarige inleest, is daarna bevestiging nodig met de ID van een ouder of voogd.  
Let wel : niet bij alle KidsID's lijkt dit te werken.
Heb je zelf geen ID lezer ? Niet getreurd, in oktober plannen we een 'inscan-sessie' zodat iedereen zijn ID kan laten inlezen. Meer info volgt nog.
ACTIVITEITEN
wafel- & truffelverkoop
In oktober start opnieuw onze wafel- en truffelverkoop. Overheerlijk om in huis te halen tegen de feestelijke maand december .  Je zal online kunnen bestellen of via de bestelformulieren die je via je ploegafgevaardigde zullen bezorgd worden. Hou onze facebook en website in de gaten voor meer info weldra. 
tafelcursus U10 en U8
Tot slot nodigen we de ouders van de U10 en U8 graag uit op de infosessie tafelofficial voor die leeftijdsgroep.   Deze heeft plaats in de vergaderzaal van het Rooi 1 op dinsdag 18 september om 19u.
Rest ons nog om jullie héél veel basketplezier te wensen.
Tot op één van de volgende wedstrijden !
Sportieve groeten
van het Mercurius Bestuur