MERCURIUS NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2019


Beste spelers
Beste ouders
Het eerste deel van de competitie bij de jeugd is bijna ten einde, nog enkele competitiematchen te gaan en dan worden de meeste jeugdploegen heringedeeld in nieuwe groepen.
In de loop van december zullen de nieuwe kalenders bekend gemaakt worden. De doelstelling is dat deze herindeling de poules evenwichter maakt, met als resultaat minder wedstrijden met extreme uitslagen.
Meer uitleg over de nieuwe manier van werken in de competitie vind je op de site van basket Vlaanderen : 
Ook de niveau 1 en 2 ploegen starten vanaf januari met de bekerwedstrijden.
Alle info hierover vind je op de site van basket Vlaanderen : 
Wat voor nieuws valt er te rapen bij Mercurius ?
Krokusstage
De Antwerpse koepel organiseert tijdens de krokusvakantie een specialisatiestage voor U10 en U12 spelertjes op 24/25/26 februari bij ons, op het Rooi.
Snel inschrijven !! Je vindt alle info op https://www.mercuriusbbc.be/activiteiten/krokusstage-2020/
Er zal in de krokusvakantie ook een Girls-only basketkamp georganiseerd worden door de Antwerpse Koepel, eveneens op het Rooi. Meer info volgt snel.
 
Warme Winterdrink
Op zaterdag 11 januari kan je het glas komen heffen op onze warme winterdrink in het Rooi. Op het programma staan natuurlijk heel wat wedstrijden, en we bieden, naast een drankje, ook een buffet met hapjes en desserten aan.
Daarvoor hebben we jouw hulp nodig ! Ben je een keukenprins(es) ? Bak je graag een cake ? Of maak je lekkere hapjes ? Vlieg even in de keuken en breng op zaterdagochtend je gerecht naar het Rooi.
We zetten het bij in ons buffet en laten anderen er lekker van smullen. Je mag het brengen vanaf 9u 's morgens. Alle info op https://www.mercuriusbbc.be/activiteiten/warme-winterdrink-2020/
 
Nieuwe webshop
In de loop van december, als alles vlot verloopt, komt onze nieuwe webshop online.   Je zal er een beperkt assortiment aan Mercurius kledij kunnen kopen, zowel voor groot als klein. 
Hou de website en facebook in de gaten !
Onze hoodies zijn nog altijd op vraag te verkrijgen. Gewoon even vragen via de coach, ploegafgevaardigde of via mail naar erika@mercuriusbbc.be
Fotoshoot
Eind november zal iedereen een persoonlijke code ontvangen waarmee de foto's bij Sportpictures kunnen bekeken en besteld worden, en natuurlijk ook enkele gadgets waar je de foto op kan laten afdrukken. Nog even geduld dus ...
 
Sportpaleis
De evenementen van het najaar beginnen mooi opgevuld te geraken. Hier en daar zoeken we nog wat volk.
Tegen midden januari zullen de nieuwe events bekend gemaakt worden, zodat iedereen de kans krijgt om 2 tapbeurten in te vullen.  
Wat is de tussenstand in onze Toogbeurten-wedstrijd ?
  1. Op plaats 1 staat nog steeds de U21A ploeg met 11 registraties
  2. Op plaats 2 staat de u16A ploeg met 10 registratie
  3. Op plaats 3 staat de U18B ploeg met 8 registraties.
Spannende strijd dus ! De wedstrijd wordt afgesloten op 1 april 2020 ! De winnende ploeg krijgt een teambuilding aangeboden.
 
Trainingskalender
Let op ! In het weekend van 30 november vindt er een boksgala plaats. Dat betekent dat het Rooi onbeschikbaar is vanaf vrijdag 29 november tot en met maandag 2 december. 
  • Trainingen op maandag 2 december in het Rooi gaan NIET door.
  • De thuiswedstrijden op 30 november zullen doorgaan in sporthal Linkeroever of in de Expohal. Uitzonderlijk kan er ook nog naar een andere sporthal uitgeweken worden. Hou de wedstrijdkalender goed in het oog, sommige wedstrijden kunnen nog aangepast worden. 
Tot slot wensen we alle middelbare school studenten alvast een succesvolle examen periode.
Denk eraan : een gezonde geest in een gezond lichaam. Maak gebruik van je training om even te komen ontspannen !
Sportieve groeten
het Mercurius bestuur