MERCURIUS NIEUWSBRIEF maart 2020

Beste spelers
Beste ouders

Een maand na onze vorige nieuwsbrief, en wat een maand is het geweest.

Het startte nog allemaal gewoon, met op 1 maart en 7 maart nog een pak thuiswedstrijden, op 10 maart nog een bestuursvergadering, op 12 maart nog enkele trainingen.  Maar daarna veranderde alles : geen trainingen meer, sporthallen gesloten, verdere competitie afgelast, blijf in uw kot ! Heel wat geplande activiteiten binnen onze club konden niet doorgaan (spaanse namiddag, deelname aan Llorret del Mar, geefmand ruilmarkt).  

Ondertussen hebben we ook beslist om ons jeugdtornooi midden mei te annuleren . De onzekerheid rond de al dan niet verlenging van de maatregelen maakt het onmogelijk om dit kwaliteitsvol voor te bereiden. We kijken al uit naar een knaleditie volgend seizoen !

We hopen nog wel ‘iets’ te kunnen organiseren in mei als afsluiter voor onze leden en coaches. Hoe, wat, wanneer, dat is nog afwachten 

Onze sportpaleis tapbeurten hebben ook te lijden onder deze crisis. Vele shows worden afgelast of uitgesteld. We houden de medewerkers op de hoogte via mail, en ook op onze site vind je steeds de nieuwste info.

Laat het duidelijk zijn : WE MISSEN JULLIE ALLEMAAL : jullie inzet tijdens de trainingen, zowel van de spelers als coaches, jullie enthousiasme tijdens wedstrijden, zowel van spelers, coaches als ouders, de blijheid bij winst, de teleurstelling bij verlies, de spanning bij een close game …

Houd contact met ons en met elkaar via onze socials : op onze facebook en instagram loopt momenteel de Mercurius quiz. 3 keer in de week vind je er een nieuwe vraag over de rijke geschiedenis van Mercurius. Zag je ook al die mooie foto’s uit ons archief ? Houd ons maar in de gaten, er volgen nog leuke posts.

Maar laten we ook vooral vooruit kijken en focussen op positief nieuws !

Heren A
Onze heren A speelden een fantistisch seizoen en zijn dan ook verdiend groepswinnaar. Zij promoveren daarmee naar 1e provinciale. En het feestje ? Dat houden we bij de start van het nieuwe seizoen ! 

We kunnen het niet beter verwoorden dan hoe coach Matt het formuleerde op facebook : 
Als Napoleon zichzelf tot keizer kon kronen, dan roep ik Mercurius Heren A uit tot kampioen.
Wat euforie, ontlading en een knoert van een kampioenenviering betreft blijven we met een gigantische honger zitten, maar ik ben er zeker van dat we net dat volgend seizoen gaan gebruiken om het goed te doen in eerste.
Bij deze wil ik graag iedereen bedanken die aan deze promotie hebben meegewerkt.
Hans, Bart, Anton, Arne, Iwan, Jasper, Max, Peter, Joren, Jolan, Christian, proficiat, jullie waren geweldig. 
Jaan, Ferre, Wannes, Wim, Zlatan, ook zonder jullie was dit niet gelukt, merci.
Gerdje, Sofie, en alle andere vrijwilligers die ons week na week aan de tafel hielpen; merci.
Alle supporters, jeugdspelers, papa's en mama's, oma's en opa's die naarmate het seizoen vorderde steeds vaker de weg naar het Rooi vonden om een schitterende zesde man te zijn; merci.
Aan het bestuur voor het vertrouwen, het enthousiasme en de steun; merci.
Het was een waanzinnig seizoen.

En wij zeggen natuurlijk ook : merci coach Matt !

Seizoen 2020 – 2021
De voorbereidingen voor volgend seizoen zijn volop bezig. Ploegen vormen, coaches consulteren en zoeken, kalender vastklikken.
In de loop van april krijg je hier zeker meer info over !
Het belooft ook volgend seizoen weer een voSeizoen 2020 – 2021
l seizoen te worden met een groot aantal jongens- en meisjesploegen in competitie.

We starten ook met een recreatieve jeugdploeg : jongens en meisjes (leeftijd U14/U16) die wel willen basketten, maar niet in een competitie aantreden. Daarvoor zijn we nog op zoek naar één of meerdere begeleiders. Ken je iemand die hierin interesse zou hebben (bv. Student LO, oud-speler, …) of ben je zelf geïnteresseerd ? Neem dan gerust contact op met iemand van het bestuur bv. voorzitter@mercuriusbbc.be of secretaris@mercuriusbbc.be

Nieuwe penningmeester
Onze penningmeester Frans heeft besloten om na vele jaren inzet bij Mercurius, er na dit seizoen mee te stoppen. Ook hem gaan we nog in de bloemetjes zetten ! 
Filip Hermans wordt onze nieuwe penningmeester. In één van onze volgende nieuwsbrieven stellen we hem wat uitgebreider aan jullie voor. 
Beste spelers
Beste ouders

Inkomsten
We vermeldden al dat we enkele geplande evenementen moesten annuleren en dat zorgt ervoor dat er niets van deze verwachte inkomsten in de clubkas komt. Maar er is ook goed nieuws.  Zowel onze wijn&cava actie, als trooper, als een nieuwe sponsor helpen ons om deze moeilijk periode door te komen.

Bestelling wijn en cava
Deze actie laten we nog verder lopen. We hopen dat jullie op deze manier ons een extra steuntje geven. Reserveer je flessen via https://www.mercuriusbbc.be/activiteiten/spaanse-namiddag/ 
De levering voorzien we in mei (met het nodige voorbehoud …).

Trooper   
JBC, Torfs, Ici Paris XL, ZEB en Brantano willen de verenigingen niet in de steek laten in deze moeilijke tijd en daarom lanceerden ze de actie #Shopinjekot. Dat doen ze samen met Trooper, want je weet het ondertussen waarschijnlijk al: wanneer je online shopt via www.trooper.be/mercuriusbbc, ontvangt Mercurius een percentje van jouw aankoopbedrag. En dat zonder dat jij daar een cent meer voor hoeft te betalen bij jouw aankoop. Nu meer dan ooit zijn dat monnies die Mercurius goed kan gebruiken. Wil jij daarom even aan ons denken wanneer je online shopt? 

Nieuwe sponsor : Ecofusion Zonnepanelen – Batterijopslag – Laadpalen

Boodschap van deze nieuwe sponsor : 
Het installeren van zonnepanelen blijft interessant omwille van hun rendement én hun aandeel in de productie van groene energie. Bij Ecofusion, met zijn 25 jaar ervaring, staan we in voor de plaatsing en onderhoud van een installatie die kwalitatief én toch betaalbaar is! 
Vanaf 1 januari 2021 verdwijnt het voordeel van de “terugdraaiende teller”. Ondanks de huidige Corona-crisis, wordt dit voor de zonnepanelen verkoop, het drukste jaar ooit.  
Ben je nog niet helemaal mee over de prosumententaks, digitale meters, batterijopslag, omvormers, laadpalen... Vraag ons gerust vrijblijvend om informatie of een gepast voorstel.
We mogen momenteel niet op bezoek komen, maar we werken daarvoor momenteel volledig online (via alle mogelijk media). Plaatsingen van PV-installaties gaan onverminderd voort.    Voor Mercuriusleden doen we een extra inspanning ! 

Interesse ? Blijf in uw kot en geef me een seintje ! 
(coach) Stefan - EcoFusion bvba
gsm : +32(0) 494 54 39 42
Tel kantoor: +32(0)3 454 00 71


Beste leden, beste ouders, we kunnen niet anders dan jullie allemaal een welgemeende ‘hou het veilig’ toe te wensen.  

Tot snel !

Sportieve groeten

het Mercurius bestuur