Tijdens deze periode met minder basketbal bieden we jullie onze Mercurius Challenges aan. Dit zijn een aantal heel eenvoudige oefeningen die door alle Mercurianen kunnen worden gedaan, en die allemaal een meetbaar element hebben. Het is dus de bedoeling dat jullie aan de slag gaan en proberen in deze challenges een highscore te halen.

 

Omdat leeftijd uiteraard een rol speelt, zullen we voor een aantal Challenges een klassement bijhouden per leeftijdscategorie en voor een aantal andere Challenges de regels een beetje aanpassen naargelang de leeftijd. Voel je een record aankomen? Probeer dan je recordpoging op te nemen, en stuur ze op. Op geregelde tijdstippen zullen we ook de voorlopige highscores posten op onze sociale media. We beginnen met drie verschillende Challenges: kies zelf maar aan welke je wil deelnemen.

 

Zorg wel voor elke Challenge dat je voldoende opgewarmd bent: trek daar toch zeker een klein kwartiertje voor uit. Heb je nog vragen? Dan kan je die stellen aan organisator Matt via matt@mercuriusbbc.be.

DE CHALLENGES

image.png

LAY-UPS

image (1).png

VRIJE WORPEN

image (2).png

SHOOTING

Lay-ups

Je begint onder de ring. Je dribbelt naar de driepuntslijn, draait je om een doet een lay-up. Meet hoe lang het duurt om 10 lay-ups te scoren.

 • U16-spelers en ouder mogen twee dribbels gebruiken om aan de driepuntslijn te geraken, en één dribbel voordat ze hun lay-up inzetten.

 • U14-spelers mogen twee dribbels gebruiken om aan de driepuntslijn te geraken, en twee dribbels voordat ze hun lay-up inzetten.

 • U12-spelers mogen terugkeren op één meter voor de driepuntslijn. Ze hebben drie dribbels om tot daar te geraken en twee dribbels voordat ze hun lay-up inzetten.

Gebruik een timer om te meten hoe lang je doet over het scoren van je 10 lay-ups. Stuur daarna je resultaat door naar matt@mercuriusbbc.be.

Vrije worpen

Wat is de challenge? Je werkt hier best met twee.

 1. Eén van jullie neemt 10 vrije worpen, terwijl de andere reboundt en je score bijhoudt.

 2. Daarna wissel je en gaat de andere 10 vrije worpen nemen.

 3. Dit blijf je doen tot jullie allebei 50 vrije worpen hebben genomen. 

Stuur daarna je score op 50 door naar matt@mercuriusbbc.be.

 
 

Shooting

Wat is de challenge? Probeer zo veel mogelijk afstandsschoten te scoren. Je werkt hier best met twee.

 1. Start in de corner met de bal. Als je scoort, krijg je één punt en mag je blijven shotten. Mis je twee keer achter elkaar, ga je verder naar de volgende spot.

  • U16 en ouder nemen hun shots vanaf de driepuntslijn

  • U14-spelers nemen hun shots maximaal één meter voor de driepuntslijn

  • U12-spelers nemen hun shots maximaal twee meter voor de driepuntslijn

 2. Je doet dit voor de beide corners, de beide vleugels en de top. Mis je op je laatste spot twee shots na elkaar, zit je challenge erop.

 3. Je score is dan het aantal gemaakte shots.

Tel het aantal shots dat je gescoord hebt en stuur het door naar matt@mercuriusbbc.be.