top of page

Nikol de Pelseneer

Tafelofficial en verantwoordelijke voor ploegafgevaardigden

Vandaag spreken we met Nikol de Pelseneer. Nikol zet zich al tientallen jaren in voor onze club: momenteel is ze tafelofficial, ploegafgevaardigde en is ze het aanspreekpunt voor alle ploegafgevaardigden bij Mercurius.


Wil je bij het lezen van dit artikel zelf ook de stap zetten naar vrijwilliger? Contacteer ons dan via vrijwilligers@mercuriusbbc.be of spreek een van onze huidige vrijwilligers aan. Meer info over onze vrijwilligerswerking vind je via mercuriusbbc.be/vrijwilligers.


Wat heeft ertoe geleid dat je vrijwilliger geworden bent bij Mercurius? In 1982 wilde een van mijn dochters basketten, en ik vernam dat Mercurius toen in de buurt trainde met een benjaminsploeg. Zo kwam ze terecht bij coach Lieven, in een volledige jongensploeg. Omdat wij als ouders vaak op wedstrijden aanwezig waren, overtuigde coach Lieven ons al snel om "de klok" te bemannen. Het seizoen daarna, als ook een tweede dochter wilde basketten, gingen we op zoek naar extra meisjes en konden we starten met een volledige meisjesploeg, onder leiding van coach Mariette. Vanaf dan ben ik dus al tafelofficial, ondertussen al 40 jaar.


Wat zijn je taken als vrijwilliger bij Mercurius? Ik ben momenteel ploegafgevaardigde van de Dames A en ik zorg voor de ondersteuning van de ploegafgevaardigden. Daarnaast ben ik ook tafelofficial, vooral bij de Dames A. Verder help ik ook vaak bij toernooien en andere activiteiten. Ik ben ook ongeveer 30 jaar bestuurslid geweest.


Wat zijn een aantal van de uitdagingen als vrijwilliger? Het is vaak een uitdaging om voldoende ouders te vinden die ploegafgevaardigde willen zijn, of die een tafelfunctie willen doen bij de ploeg van hun kinderen. Daarvoor is er bijna altijd volk te weinig. Maar door mensen persoonlijk aan te spreken, lukt dit wel meestal.


Welk advies zou je geven aan iemand die overweegt om vrijwilliger te worden? Ik zou zeggen: wil je je inzetten voor de club of voor een ploeg? Zeker doen! Geen vrijwilligers voor bijvoorbeeld de tafel, betekent geen wedstrijden voor je kind!


Wil je na het lezen van dit artikel zelf ook de stap zetten naar vrijwilliger? Contacteer ons dan via vrijwilligers@mercuriusbbc.be of spreek een van onze huidige vrijwilligers aan. Meer info over onze vrijwilligerswerking vind je via mercuriusbbc.be/vrijwilligers.

bottom of page