top of page

Mathias Robeyns

Sociale media-medewerker

Vandaag aan het woord is Mathias Robeyns, 20 jaar en student toegepaste informatica. Naast speler bij onze jeugd en seniors, is hij ook vrijwilliger in ons sociale mediateam.


Wil je bij het lezen van dit artikel zelf ook de stap zetten naar vrijwilliger? Contacteer ons dan via vrijwilligers@mercuriusbbc.be of spreek een van onze huidige vrijwilligers aan. Meer info over onze vrijwilligerswerking vind je via mercuriusbbc.be/vrijwilligers.


Wat heeft ertoe geleid dat je vrijwilliger geworden bent bij Mercurius?

Ik ben benaderd door Xander, waarmee ik samen in de ploeg speelde. Hij vroeg dit aan mij omdat hij wist dat ik informatica studeerde en dus wel wat wist van het digitale en online gebeuren.

 

Wat zijn je verantwoordelijkheden als vrijwilliger bij Mercurius?

Ik zorg voor de wekelijkse recaps van de wedstrijdweekends. Als er voor andere content ook hulp nodig is, help ik daar ook bij.

 

Hoe lang ben je al vrijwilliger bij Mercurius?

Sinds dit seizoen, dus enkele maanden.

 

Wat zijn een aantal van de uitdagingen als vrijwilliger?

De recaps verschijnen steeds op maandag. Zo plan ik ze altijd in op zondagavond. Meestal zijn mijn zondagen redelijk druk, omdat ik ook leiding ben bij de Chiro, dus is het niet altijd makkelijk om er tijd voor te vinden op zondag.Bij het maken van de posts maak ik ook soms een foutje, verkeerde scores, verkeerde namen, dat soort dingen. Dat gaat dan onopgemerkt voorbij, tot ze gepubliceerd worden, want een fout in de match van je eigen ploeg, heeft iemand natuurlijk direct gezien. Daarom probeer ik altijd te dubbelchecken.

 

Wat vind je het meest belonend aan je werk als vrijwilliger?

Het is altijd fijn om te weten dat coaches en spelers de recaps bekijken, en soms ook delen om hun prestaties in de kijker te zetten. Coaches hebben trouwens ook de mogelijkheid om een korte quote te laten toevoegen aan de recap-posts.

Ik vind dit werk ook een speciale ervaring, om achter de schermen mee te werken aan de sociale media van een sportclub. Dat is een kans die niet velen krijgen.

 

Heb je een speciale gedenkwaardige herinnering als vrijwilliger?

Niet echt. Het is wel altijd fijn als ik een post kan maken en mezelf erop kan zetten, met mijn wedstrijdstatistieken, al is dat door blessures niet al te vaak voorgevallen.

 

Welk advies zou je geven aan iemand die overweegt om vrijwilliger te worden?

Het is belangrijk dat je de motivatie ervoor hebt, anders hou je het niet vol. Ook het werk inplannen, zoals ik, helpt om het te combineren met je andere activiteiten.


Wil je na het lezen van dit artikel zelf ook de stap zetten naar vrijwilliger? Contacteer ons dan via vrijwilligers@mercuriusbbc.be of spreek een van onze huidige vrijwilligers aan. Meer info over onze vrijwilligerswerking vind je via mercuriusbbc.be/vrijwilligers.

bottom of page