top of page

Maarten de Meyer

Bestuurslid

Vandaag aan het woord is Maarten de Meyer, 37 jaar. Maarten werkt in het beroepsleven in de verzekeringssector, en bij Mercurius is hij lid van het bestuur.


Wil je bij het lezen van dit artikel zelf ook de stap zetten naar vrijwilliger? Contacteer ons dan via vrijwilligers@mercuriusbbc.be of spreek een van onze huidige vrijwilligers aan. Meer info over onze vrijwilligerswerking vind je via mercuriusbbc.be/vrijwilligers.Wat heeft ertoe geleid dat je vrijwilliger bent geworden?

Van jongs af aan is het Rooi mijn 2de thuis. Als klein manneke spendeerde ik elke weekend de nodige uren in het Rooi. Na supporter, speler, coach was vrijwilliger een logische volgende stap.


Wat zijn je verantwoordelijkheden als vrijwilliger bij Mercurius?

Sinds een jaar zit ik in het bestuur van onze club. Om de 2 à 3 weken vindt de bestuursvergadering plaats, waarbij de koers van Mercurius bepaald wordt en waar ik steeds probeer om mijn visie/mening over bepaalde zaken te geven. Verder probeer ik mee mijn schouders te zetten onder het organiseren van evenementen.


Hoe lang ben je al vrijwilliger bij Mercurius?

Vorig jaar ben ik toegetreden tot het bestuur van de club. Daarvoor hielp ik wel al eens sporadisch op evenementen maar het grote engagement kwam er dus een jaar geleden.


Wat zijn een aantal van de uitdagingen als vrijwilliger?

Mijn dochter en petekind spelen bij Mercurius. Als er beslissingen genomen moeten worden die ook hen aangaan, is het soms niet gemakkelijk om objectief te oordelen. Als bestuurslid word je soms ook geconfronteerd met vertrouwelijke of gevoelige informatie en die moet je natuurlijk binnenskamers houden.


Wat vind je het meest belonend aan je werk als vrijwilliger?

Het is misschien wat voorspelbaar, maar het meest belonend vind ik feit dat mede dankzij mijn inzet de club stappen vooruit zet en verder groeit. Het Mercurius DNA werd mij met de paplepel ingegeven. Ik ben opgegroeid toen deze club in de nationale afdelingen speelde. De grootste beloning zou dus zijn dat Mercurius op sportief vlak ooit weer zo een hoge toppen scheert als tientallen jaren geleden.


Heb je een speciale gedenkwaardige herinnering als vrijwilliger?

Vorig seizoen organiseerde ik voor de eerste keer de ploegenvoorstelling.  Het is dan leuk om te zien dat er zoveel volk op af is gekomen en dat deze zeker een succes mag genoemd worden. Op voorhand was het wel spannend afwachten of alles effectief ging verlopen zoals gepland.


Heeft vrijwilligerswerk je persoonlijk beïnvloed?

Als speler of coach heb je vaak weinig weet van hoe achter de schermen alles verloopt binnen een club (zeker op het vlak van het extra-sportieve). Dat is het laatste jaar wel heel hard veranderd. Je leert ook omgaan met bepaalde situaties waar je in je werkomgeving veel minder mee geconfronteerd wordt.


Welk advies zou je geven aan iemand die overweegt vrijwilliger te worden?

Je moet het echt doen uit liefde voor de club en om de club te helpen. Rijk zal je er zeker niet van worden, schouderklopjes krijg je soms, maar ook niet altijd, maar er mee voor zorgen dat honderden kinderen kunnen basketten in een leuke en familiale omgeving geeft mij wel de energie om te blijven helpen.


Wat hoop je te bereiken als vrijwilliger in de toekomst?

Ik heb geen specifieke eigen ambities. Ik wil de club helpen waar ik kan, zodat de werking zo vlot mogelijk verloopt voor alle leden. Welke functie of rol ik daar in vervul, is voor mij van ondergeschikt belang.


Wil je na het lezen van dit artikel zelf ook de stap zetten naar vrijwilliger? Contacteer ons dan via vrijwilligers@mercuriusbbc.be of spreek een van onze huidige vrijwilligers aan. Meer info over onze vrijwilligerswerking vind je via mercuriusbbc.be/vrijwilligers.

bottom of page