25/04/2014

MET DE BOTTE SCAN

Kevin – 6 jaar – krijgt van de Heilige Man op 6/12 een keepersuitrusting. Papa heeft nooit zijn ‘Jean-Marie’ – moment mogen beleven en is nu ballenpakker bij FC Chapeau in het Genkse Liefhebbersvoetbal.

 

Maar gelukkig is er onze Kevin. “Heb je hem al eens bezig gezien ?” Op een nabij gelegen veldje leert papa zijn zoontje alle knepen van het keepersvak en mama wast met graagte de beslijkte truitjes. Stiekem slaapt haar oogappel soms zelfs in zijn Thibeau Courtois- truitje.

 

“Kevin heeft talent , zoveel is zeker” ! Op een blauwe maandag schrijft papa hem in bij KRC Genk. De jeugdverantwoordelijke is erg vriendelijk en vraagt “of Kevin zich volgende week wil aanmelden op de Campus St.-Jan van de ziekenhuisgroep Oost- Limburg, voor een botscan”. Papa zegt wel dat onze Kevin nooit ziek is maar dit bezoekje blijkt standaard te zijn voor jonge keepertjes.

 

De ontnuchtering komt enkele dagen later. Kevin mag de keepersopleiding bij KRC Genk niet volgen want “hij zal later slechts 1,75 m meten en met die lengte kan je geen topkeeper worden”.

 

Zijn keeperstruitjes worden enkele weken later verkocht bij een garageverkoop in de straat.

 

     Kleine jongens (en hun papa’s) mogen niet (meer) dromen!

 

In De Standaard van 5/6 april lezen we het artikel “Botscan bepaalt toekomst jonge voetballers”. Hierin wordt uitgebreid aandacht besteed aan KV Kortrijk dat jonge doelmannen weert wanneer ze later geen 1,85 m worden. Ook andere clubs (RC Genk , Club Brugge..) doen beroep op botscans om aspirant-doelmannen wel of niet te selecteren.

 

….Of misschien moeten voetbalclubs die kinderen hun dromen ontnemen niet meer gesubsidieerd worden door de Overheid ?  Welke partij neemt hier het voortouw ?....

 

Piranha

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0