17/07/2014

DIE VAN MORKHOVEN WINT DE TOUR

Tijdens mijn wekelijks marktbezoek ontmoette ik opnieuw zuster Gabriëla. In het klooster stond er die middag immers Sauerkraut mit Kartoffelen und Bratwurst op de menu en Gabriëla staat in voor de dagelijkse aankopen. “Onze manier om de Duitse WK – overwinning te vieren”, lachte ze. “En indien de Argentijnen hadden gewonnen?” probeerde ik voorzichtig. “Met zo’n coach als diene Sabella? Nie zwanzen hé, Piranha!” En dan op fluistertoon: “Dat is precies ne pastoor”. Op mijn vraag welke speler haar het meest was bij gebleven, antwoordde Gabriëla zonder aarzelen : “Suarez, da’s een lekker stuk!”

 

Snel veranderde de zuster van onderwerp. Na hun middagdutje kijken de 4 kloosterlingen nu elke namiddag naar de Tour de France. “Vooral voor de commentaren van die Michel Wuyts. Elke dag laat hij mooie kloosters en abdijen zien. Zou die ook vroeger pastoor geweest zijn ? Ik las in de Dag Allemaal dat hij in een Gregoriaans koor zingt. Dus ?...” Gabriëla bleek reeds een echte voetbalkenner, maar kent ze ook iets van de wielersport. “t Zal niet zijn zeker! Die kerel van Morkhoven (°) wordt de eindwinnaar”. “Hoe weet je dat zo zeker, zuster?” “Heel simpel, Piranha. De officiële uitslag zal bekend gemaakt worden in 2018. Tegen dan zijn alle plasjes deskundig onderzocht en worden Nibali en Porte uit de einduitslag geschrapt. En omdat diene van Morkhoven derde geëindigd is, wordt hij de eindwinnaar!”

 

We waren inmiddels aan het klooster gekomen. “En zuster, hoe gaan jullie de dag vullen wanneer ook de Tour de France voorbij is?” “ Stiekem spelen we soms badminton in de tuin. En wie verliest moet een ganse week Sauerkraut mit Kartoffelen und Bratwurst eten.”

 

Piranha

 

° Jürgen Van den Broeck


Commentaren: 0