Basketteam Arizona op bezoek

In augustus 2012 ontvingen we het Firestorm basketteam van de Arizona Christian University (Phoenix USA).

 

Het 8-koppige team arriveerde zondagavond 12/08 in Antwerpen. Maandag 13 en dinsdag 14/08 gaven ze een basketstage voor onze jeugdspelers en op die manier kon onze jeugd uitgebreid kennismaken met deze sympathieke Arizonaboys.

 

Van de oefenwedstrijden tegen onze heren 1- en heren 2-ploeg vind je de verslagen hieronder.

 

Tussendoor was er tijd om Antwerpen te ontdekken, en een fietstocht te maken, iets wat in Arizona blijkbaar niet gebruikelijk is.

 

Vrijdag reisde het team door naar Brugge en Oostende, vanwaar ze na een zonnig weekend moe maar hopelijk tevreden huiswaarts trokken.

 

Enkele impressies

13 en 14 augustus: basketstage door het Arizona-team

14 augustus: Heren 1 - Firestorm Arizona

80 - 84


klik voor meer foto's
klik voor meer foto's

Op de trainingstweedaagse in zaal Brilschans hadden we reeds uitvoerig kennis gemaakt met de toffe boys uit Arizona. Deze atletische kerels konden hun enthousiasme makkelijk overbrengen op onze jeugdspelers en deze geestdrift zagen we ook tijdens de wedstrijd. Tim (met shots) en Bart (sterk in de bucket) konden gelukkig alert reageren op de snelle tegenaanvallen van de Uncle Samjongens. Albert en A.J. Koch IV sneden door onze verdediging en scoorden spectaculaire korven: 25 - 29 na de eerste quarter. Yannick kwam sterk in en onze verdediging werd bijgestuurd. Bram kon ons net voor rust op voorsprong brengen: 40 - 39.

 

In de 3de quarter kwamen onze gasten pas echt op temperatuur. Het was een lust voor het oog om te zien hoe snel ze de bal rond speelden en hoe vaak ze - zelfs tegen veel grotere Mercurianen - probleemloos de aanvallende rebound beheersten. Hun strikte mandekking (soms met 2 spelers op de bal) zorgde voor Mercuriaans balverlies en enkel Bart kon even reageren tegen al dat jong geweld: 56 - 63. Een driepunter van Kevin deed deugd en bij 70 - 70 leken de kansen nog te keren. Maar ons zwak vrijworppercentage en hun oordeelkundige controle van de bal zorgden voor de nipte maar verdiende overwinning van de Arizonajongens.

 

Deze interessante partij heeft zeker zijn nut gehad voor onze ploeg. De zwakkere punten kunnen zo in de volgende weken bijgeschaafd worden.

 

Proficiat : Brandon Palacio, D.J.James Jr., Jordan Augustine, Tyler Crist, Albert Suniga, Geoff House, Scott Langemeier en A.J. Koch IV !!

 

16 augustus: Heren 2 - Firestorm Arizona

58 - 106


klik voor fotoverslag
klik voor fotoverslag

 

Minder spanning dan bij de wedstrijd van dinsdagavond tegen onze heren 1 - ploeg.

Wie onze gasten 's namiddags op hun bicycle zag (en hoorde) kreunen, kon niet geloven welke metamorfose ze ondergaan wanneer "het balleke" omhoog geworpen wordt.

 

Het collectief spel (zonder overbodig gedribbel), de strikte mandekking, de zuivere shots... dit is het resultaat van dagelijkse(!) training en onvoorwaardelijke inzet. Van dit veredeld (en zo vaak verguisd) 'pleintjesbasketball' kunnen we enkel genieten. De stand liep dan ook snel hoog op (12 - 32 na 10'). Enkel de driepunters van Arne en Tim konden het 'leed' een beetje verzachten. Rust : 25 - 59.

 

De 3de quarter verliep vrij evenwichtig. De slechte passes werden gereduceerd tot een aanvaardbaar niveau en het duo Jolan - Tom werd goed aangespeeld onder het bord : 46 - 76. In de laatste quarter was het opnieuw showtime en beseften we dat dergelijk niveau enkel kan gehaald worden mits een andere invulling van onze vrijetijdsbeleving.

 

Lieven